Gemeente Aalten


13-02-2006
Oproep Rekenkamercommissie AALTEN, OOST GELRE, WINTERSWIJK Heeft u ideeën voor een onderzoek door de Rekenkamercommissie?

Sinds 1 januari 2006 bestaat de Rekenkamercommissie voor de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk, kortweg RC AOGW. De Rekenkamercommissie is een nieuw instrument, bedoeld om met name de controlerende taak van de gemeenteraad te versterken. Dit doet de commissie door het uitvoeren van onderzoek om vast te stellen of de doelen, die de gemeenteraad stelt ook daadwerkelijk bereikt worden.

Onderzoeksprogramma
De RC AOGW maakt bij het opstellen van haar onderzoeksprogramma gebruik van suggesties van de gemeenteraad, inwoners en belangengroeperingen. Uiteraard zijn er meer suggesties voor een onderzoek dan de RC AOGW kan uitvoeren. Om tot een goede keuze te komen, beoordeelt de Rekenkamercommissie alle suggesties aan de hand van vooraf opgestelde criteria, zoals maatschappelijk en financieel belang en risico's voor de gemeente.

Oproep aan burgers
Woont u in Aalten, Oost Gelre of Winterswijk en heeft u een onderwerp dat de RC AOGW volgens u zou moeten onderzoeken? Geef dit dan door aan de RC AOGW. Vermeldt ook wat u precies onderzocht wilt hebben en waarom. De leden van de Rekenkamercommissie stellen uw reacties op prijs. U kunt uw brief of e-mail sturen aan de secretaris van de rekenkamercommissie:
Rekenkamercommissie Aalten, Oost Gelre, Winterswijk, T.a.v. de heer M.J. Meinema,
Postbus 101,
7100 AC WINTERSWIJK
E-mail: rekenkamercommissie@winterswijk.nl