Gemeente Hengelo

Wethouder en ambtenaar vrijgesproken in Prowi-zaak

Zowel wethouder Kok als de medewerker van de afdeling Bodem zijn vrijgesproken. Maandag 13 februari heeft de rechtbank in Almelo deze uitspraak gedaan in de rechtzitting over de afwikkeling van het faillisement van het interieurbedrijf Prowi. Met ingang van dinsdag 13 februari hervat wethouder Kok zijn werkzaamheden.

Tegen 5 personen was een straf geëist, waaronder wethouder Kok en een medewerker van de afdeling Bodem.
Met de gemeenteraad is afgesproken dat het college van B&W zo spoedig mogelijk na de uitspraak van de rechter met de raad in gesprek gaat over de politiek-bestuurlijke aspecten van de zaak. Dinsdag 13 februari aanstaande rondt het college het in voorbereiding zijnde raadsvoorstel af, zodat verantwoording kan worden afgelegd aan de gemeenteraad. Dit voorstel komt donderdag 16 februari in een extra commissie Bestuurlijke Zaken aan de orde. De raad ontvangt het voorstel woensdagochtend 15 februari.

Persconferentie

Hangende de rechtzaak heeft de gemeente zich zoveel mogelijk van commentaar onthouden. Woensdag 15 februari om 11.00 uur zal het college in een persconferentie haar (eerste) conclusies en het raadsvoorstel toelichten.