Persberichten 13/02 middag

Regio, 13-02-2006

Leiden Politie onderzoekt beroving De politie stelt een onderzoek naar de beroving van een 24-jarige Leiderdorper. De man liep op zaterdag 11 februari, in het tijdsbestek van 05.45 en 06.30, over het parkeerterrein aan de Morsweg toen hij vermoedelijk door drie personen met een Noord Afrikaans uiterlijk werd beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Een van de mannen liep met de Leiderdorper mee in de richting van het Rapenburg. Even later werd de Leiderdorper vastgepakt door vermoedelijk de twee anderen die uit een andere richting kwamen. Hierop ontstond er een vechtpartij waarbij de eerste man de spullen wegpakte. De Leiderdorper liep diverse verwondingen op.

Alphen aan den Rijn Ruzie tussen krantenjongen en voetganger De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling die plaatsvond op de Noorderkeerking op maandag 13 februari, omstreeks 07.30 uur. Een 46-jarige man uit Alphen aan den Rijn liep op het trottoir van de Noorderkeerkring toen de krantenjongen, een 22-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, hem tegemoet kwam fietsen op het trottoir. De jongen verklaart dat de voetganger hem vervolgens een schouderduw gaf waardoor de ruzie ontstond. De voetganger verklaart dat hij uitgescholden werd door de jongen. In ieder geval ontstond er een woordenwisseling die uitliep op een handgemeen. De voetganger verklaart geslagen te zijn waardoor zijn neus scheef is gaan staan. De jongen verklaart een kopstoot te hebben gehad. De politie heeft van beiden aangifte opgenomen en vraagt getuigen van de mishandeling zich te melden. Met behulp van ooggetuigen kan er achterhaald worden wat er daadwerkelijk voorgevallen is. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Alphen via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Haastrecht Vrouw onder tractorwiel Achter op een afgelegen boerenerf aan de Bilwijkerweg is op maandag 13 februari, omstreeks 09.30 uur, een 43-jarige vrouw uit Haastrecht zwaar gewond geraakt nadat zij onder een tractorwiel terecht was gekomen. De vrouw was alleen aan het werk en wilde de oude tractor die niet meer wordt gebruikt, maar de functie van waterpomp heeft, aanzetten. De vrouw stond daarbij dicht tegen het achterwiel van de tractor aan. Ongelukkigerwijs is hierbij de tractor in de versnelling geraakt en is de vrouw door het wiel gegrepen en onder het wiel geraakt. De vrouw raakte zwaar gewond, maar bleef gelukkig aanspreekbaar. Hierdoor kon zij met haar eigen gsm de hulpdiensten bereiken. De politie spoedde toe om hulp te verlenen en ook de trauma helikopter vloog uit om medische assistentie te bieden. De vrouw is vervolgens onder begeleiding van motoragenten met beenfracturen en inwendig letsel naar het Medisch Centrum in Utrecht overgebracht.

Bodegraven Aanhoudingen na ruzie De politie van Bodegraven heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari, twee jongens van 13 en 15 jaar uit Bodegraven aangehouden wegens het mishandelen van een 17-jarige uit Bodegraven. Buiten, op de Oud Bodegraafseweg, was er een ruzie tussen de drie ontstaan. Meerdere vrienden van beiden partijen waren erbij maar konden niet voorkomen dat de ruzie uitliep op een mishandeling. De aanleiding voor de mishandeling is een langer spelend conflict tussen de drie. De 17-jarige werd, zo verklaart hij in zijn aangifte, door de twee geschopt en geslagen. De twee verdachten zijn daarop aangehouden en krijgen een proces-verbaal opgemaakt. De 15-jarige doet mogelijk nog aangifte tegen de 17-jarige, omdat hij beweert dat hij ook geslagen is. De politie zet het onderzoek voort.

Bodegraven Doorrijden na aanrijding op zebrapad Een 51-jarige man uit Waarder heeft aangifte gedaan bij de politie. De man werd op zaterdagmiddag op het zebrapad van de Van Tolstraat, waarop hij samen met zijn vrouw liep, aangereden door een donkerblauwe personenauto. De vrouw kon net op tijd wegspringen voor een auto die hen niet voorliet op het zebrapad en met een hoge snelheid aan kwam rijden. De man kon echter niet op tijd wegkomen en werd geraakt waardoor hij op de motorkap van de auto terecht kwam. De auto stopte eventjes, maar reed daarna, zonder de identiteit van de bestuurder kenbaar te maken weer weg. De man werd opgevangen in een nabij gelegen winkel waar de politie werd gebeld. De politie is een onderzoek gestart en hoopt de bestuurder en de inzittende op het spoor te komen. Getuigen die zich nog niet hebben gemeld bij de politie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Boskoop Bestuurder rijdt tegen auto De politie heeft vrijdagmiddag, 10 februari, een 37-jarige automobilist uit Ter Aar aangehouden na een aanrijding met een andere auto. Vermoedelijk was de bestuurder onder invloed toen hij tegen de auto reed. De andere bestuurder, een 58-jarige Gouwenaar, stond stil op de Hoogeveenseweg in de richting van Hazerswoude-Dorp en wilde linksaf slaan om de Sportlaan op te rijden. De Ter Aarder botste met hoge snelheid tegen de auto van de Gouwenaar. De auto schoot door op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer. Van de Ter Aarder is een bloedproef afgenomen om te bepalen of hij mogelijk onder invloed was van een stof die de rijvaardigheid heeft beïnvloed. Niemand raakte gewond. De politie heeft het rijbewijs van de Ter Aarder ingevorderd.

Gouda Aanhoudingen na openlijk geweld De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari, een aantal personen aangehouden, wegens openlijk geweld. Twee groepen van ongeveer 20 personen waren ruzie aan het maken op de Markt. Agenten die dicht in de buurt waren, konden de ruzie sussen. Inmiddels waren er wel klappen gevallen. De politie hield vier personen aan, een vijfde aanhouding volgde de dag daarop. De vijf personen, vier meisjes van 17 (3) en 16 jaar, allen uit Gouda, en één jongen van 16 jaar uit Amsterdam hebben allen een verklaring afgelegd. De ruzie ontstond buiten op de Markt. Zonder duidelijke aanleiding kregen de aangehouden verdachten woorden met een voorbijlopende groep vrouwen wat uiteindelijk uitliep op een mishandeling. Drie vrouwen van 21-jaar allen afkomstig uit Gouda hebben aangifte gedaan. Eén van hen heeft een hersenschudding opgelopen door de mishandeling. De aangehouden jongen heeft vermoedelijk ook een aandeel gehad in de mishandeling. De politie zoekt nog uit wat zijn precieze aandeel is geweest.

Gouda Aangiftes wegens vechtpartij De politie heeft twee aangiftes opgenomen. Een 36-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 24-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel deden tegen elkaar aangifte. De twee hadden op zaterdag 11 februari, omstreeks 18.50 uur, ruzie gekregen op Klein Hitland. De politie onderzoekt hoe de vechtpartij tot stand is gekomen. Beide mannen waren gewond geraakt. De 24-jarige had met een schep in het gezicht van de andere man geslagen waarop de 36-jarige man hem in het gezicht sloeg. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Gouderak Snelheidscontrole, 1 op de 5 rijdt te hard De politie heeft op zaterdag 11 februari, tussen 20.30 en 22.00 uur met de radarwagen gecontroleerd op de Veerstalblok. Binnen 11/2 uur werden er 40 bekeuringen uitgeschreven. Bijna 1 op de 5 weggebruikers reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 90 km/u waar 60 km/u is toegestaan.

Lekkerkerk 14-jarigen met drank op straat De politie heeft op vrijdag 10 februari, omstreeks 22.50 uur, 6 meisje op de Middenhof gecontroleerd die voor overlast zorgden. Vier van hen hadden ieder een aangebroken fles drank, zoals bessenjenever en wodka, bij zich. De vier meisjes van 14 jaar afkomstig uit Berkenwoude en Lekkerkerk kregen hiervoor een bekeuring uitgereikt en de flessen drank werden in beslag genomen. Aan de ouders is door de politie een brief geschreven waarin staat dat de meisjes voor overlast zorgden zodat ook zij betrokken worden bij het reilen en zeilen van hun dochters.

Lekkerkerk Automobilist onder invloed De politie heeft een 38-jarige automobilist uit Lekkerkerk van de weg gehaald. De man reed op zondag 12 februari, omstreeks 00.25 uur, zonder licht over de Wibautstraat in Lekkerkerk. Surveillerend agenten vielen de automobilist op en hielden hem staande. De man werd onderworpen aan een blaastest waarna bleek dat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Hij werd overgebracht naar het bureau waar een ademanalyse uitgevoerd werd. De uitslag van de analyse bedroeg 420 ug/l, 200 ug/l hoger dan in het verkeer is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Stolwijk Beginnend bestuurder over de kop De politie heeft het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingevorderd nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen op de Schoonhovenseweg. De bestuurder, een 20-jarige jongen uit Alblasserdam, was op zondag 12 februari, omstreeks 04.15 uur, over de kop geslagen door onbekende redenen. Hij had vervolgens de plaats van het ongeval verlaten. De politie kreeg de melding van een getuige en ging op zoek naar de bestuurder. In de auto was een alcohollucht waarneembaar en de jongen die inmiddels thuis was werd dan ook onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de test bedroeg 475 ug/l. De jongen verklaart de alcohol te hebben genuttigd nadat hij thuis was gekomen. Omdat hij een beginnend bestuurder is, en meer dan 350 ug/l blies (de limiet waarna het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt ingevorderd, voor een ervaren bestuurder ligt deze grens op de 570 ug/l) is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt mede inzake het verlaten van de plaats van het ongeval.

--- einde berichten ---