Schennispleger bekent aantal zaken

Leiden - De politie heeft zaterdagavond 11 februari op het Sint Anna's Hof een 27-jarige man uit Leiden opgepakt die meerdere schennisplegingen heeft bekend. Over de plaatsen waar de schennisplegingen plaatsvonden en het aantal, kan de politie nog niets zeggen. Het onderzoek, waarbij afgenomen dna-materiaal vergeleken wordt met bij andere zaken aangetroffen dna, is nog in volle gang. De verdachte is lopende zijn onderzoek wel in vrijheid gesteld.

De schennispleging die tot de ontdekking van de man leidde gebeurde rond 21.15 uur. Een 17-jarige bewoonster van een woning aan het Sint Anna's Hof sloeg alarm nadat zij zag dat de man zich voor het raam aan het masturberen was. De politie die al alert was na eerdere schennisplegingen was snel ter plaatse en tof de man aan. Hij maakte zich nog meer verdacht door het in 1e instantie opgeven van een valse naam. Eenmaal aan het bureau werkte hij verder volledig mee en stond dna-materiaal af voor het onderzoek.

Of de man ook verantwoordelijk is voor een schennispleging die avond rond 20.40 uur aan de Kaiserstraat, wordt ook onderzocht. Een 21-jarige bewoonster van een studentenwoning zag dat zich daar een man stond te masturberen voor het raam en belde de politie. Deze pakte op de Kaiserstraat een daar fietsende 21-jarige man uit Leiden op. Hij voldeed aan het door de vrouw doorgegeven signalement, wilde niet meewerken en kon zich niet legitimeren. Aan het bureau bleek al snel dat de man niet de man was die werd gezocht. Een uur later stond hij dan ook weer op straat.

Later in de nacht, zondag 12 februari rond 04.15 uur deed zich een schennispleging voor aan de Haagweg. Twee meisjes van 15 en 17 jaar uit Leiden die daar fietsten zagen dat een man achter hen aan fietste met zijn broek op z'n hielen die zichzelf zat te bevredigen. De meisjes stopten bij een woning en belden daar aan. De man bleef daar doorgaan totdat de bewoner op het gebel opendeed en hij wegfietste. De politie heeft de aangifte van de meisjes opgenomen.

De politie zet het onderzoek naar de schennisplegingen voort.

-------------------------------------------- einde bericht -------------------------------------------------------