Gemeente Heerlen

Alleen op enkele plekken nog oude grijze zakken

Goed gebruik van speciale vuilniszakken

De introductie van het gebruik van de gekenmerkte vuilniszakken in Heerlen- en Hoensbroek-centrum is goed verlopen. Het overgrote deel van de centrumbewoners gebruikt de zakken op de juiste manier. Slechts op enkele plaatsen in Heerlen-centrum worden nog de oude grijze zakken gebruikt. Gemiddeld worden elke week drie à vier bonnen uitgeschreven. Het aanbieden van een verkeerde vuilniszak kost op die manier 50 euro.

Sinds afgelopen zomer mogen in de centra van Heerlen en Hoensbroek alleen nog speciale gekenmerkte zakken van de Rd4 worden gebruikt. Dit gebeurde op hetzelfde moment dat in de rest van de stad de minicontainers zijn voorzien van een computerchip. Het doel van deze registratie is om in kaart te krijgen welke middelen, waar in gebruik zijn en om het aanbod van huishoudelijk restafval terug te dringen. De bedrijven, die voorheen illegaal op kosten van het huishoudelijk afval hun bedrijfsafval aanboden, kregen -tegen betaling- oranje vuilniszakken ter beschikking. Hiermee wordt recht gedaan aan het principe: 'de vervuiler betaalt'.

De bewoners van Heerlen- en Hoensbroek-centrum krijgen jaarlijks 100 speciale vuilniszakken van de Rd4. Dat is vergelijkbaar met de hoeveelheid afval die in een minicontainer kan op jaarbasis. De vuilniszakken kunnen worden opgehaald bij de Rd4.

HEERLEN, 13 februari 2006
Concernstaf Communicatie
Monique Leurs
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --