Ingezonden persbericht


Hilversum, 14 februari 2006

Mediacentrum op TCN Media Park wordt MC3

Unieke kans voor startende bedrijven om zich te vestigen op het TCN Media Park

Het Mediacentrum op het TCN Media Park in Hilversum heeft een nieuwe bestemming: het wordt de digitale broedplaats voor de audiovisuele industrie in Nederland. Dankzij flexibele huurtermijnen en gedeelde faciliteiten wordt het TCN Media Park zo ook voor jonge en innovatieve ondernemingen een uitvalsbasis bij uitstek. TCN Media Park heeft daarvoor samen met het iMMovator Cross Media Netwerk het concept MC3 ontwikkeld. MC3 staat voor het huren van kantoor- en bedrijfsruimte op een toplocatie, midden tussen gerenommeerde mediabedrijven, in het Mediacentrum op het TCN Media Park.

Het iMMovator Cross Media Netwerk - vooral bekend van de goed bezochte Cross Media Cafe's - heeft de afgelopen jaren een groot aantal activiteiten ontwikkeld. Daaronder onder andere het Leerbedrijf, dat studenten aan bedrijven op het TCN Media Park koppelt, het Starterscentrum, dat jonge bedrijven zowel kantoorruimte als advies biedt, en een omvangrijk innovatieprogramma om de cross media sector in de NoordVleugel van de Randstad te versterken.

Ton van Mil, directeur van het iMMovator Cross Media Netwerk: "Immovator voelt zich op het TCN Media Park als een vis in het water. MC3 is voor ons niet alleen een geweldige nieuwe locatie door alle faciliteiten en de ruimte, het biedt ook enorme voordelen om zo'n pand met een groot aantal innovatieve mediabedrijven te delen. Hoe levendig en bruisend de Cross Media sector op dit moment is, voel je als je hier rondloopt".

Jacco Zwerver, projectmanager TCN Media Park: "Wij ontwikkelen graag nieuwe concepten, en als je een groot aantal kleine bedrijven wil faciliteren, moet je iets nieuws bieden. Wij denken dat we door het uitstekende aanbod veel nieuwe bedrijven kunnen interesseren in het TCN Media Park. En de onstuimige groei in de cross media sector in aanmerking genomen, twijfelen wij er niet aan dat daaronder ook veel grote huurders van de toekomst zitten".

Over MC3
Het Mediacentrum is een karakteristiek kantoorgebouw van 16.000 m2 in vijf bouwlagen, voorzien van airconditioning, met een receptie bij de hoofdingang en full-service catering faciliteiten, gratis wifi-toegang op de begane grond, kopieerapparatuur en voldoende parkeerruimte. De huren kennen een flexibele huurtermijn en een uiterst concurrerend huurtarief. Bovendien hebben huurders geen opleververplichting - het gehuurde behoeft dus niet in de oude staat te worden teruggebracht. En natuurlijk is aansluiting op de uitstekende audiovisuele infrastructuur van het TCN Media Park mogelijk. Er zijn ruimtes beschikbaar van vanaf 30 m2. Op dit moment is reeds 70% van het Mediacentrum verhuurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Sales van TCN Media Park: T 035 - 677 80 80
E hans.vanminnen@mediapark.nl

marian.vankamperdijk@mediapark.nl

TCN Property Projects
TCN Property Projects exploiteert en ontwikkelt innovatieve vastgoedconcepten en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Portugal, België en Hongarije. TCN is gestart in 1994 en kent een onconventionele aanpak van de ontwikkeling en het management van complexe vastgoedprojecten. Geïntegreerd projectmanagement zorgt voor waardecreatie vanaf de conceptontwikkelingsfase tot en met het vastgoedbeheer. Dit resulteert in een verbeterde omgeving, toegespitst op de wensen en behoeften van de eindgebruikers. TCN Property Projects wordt gevormd en gemaakt door meer dan 200 medewerkers.

iMMovator Cross Media Netwerk
iMMovator Cross Media Netwerk is een expertise centrum voor de cross media industrie met verschillende activiteiten. Daaronder vallen het starterscentrum op het TCN Media Park (begeleiding en kantoorruimte voor nieuwe cross media bedrijven), het Leerbedrijf - samenwerking tussen onderwijsinstellingen en de media sector, onderzoek in de vorm van de Kansenkaart, en een ondersteuningsprogramma voor de Cross Media sector in de Noordvleugel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Mil, directeur, Immovator