Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

13-02-2006
Informatiebijeenkomst op donderdag 16 februari in De Muzenval in Eersel: Kempengemeenten gaan voor energie-efficiënte woningen

Binnen de vijf Kempengemeenten worden diverse projecten opgezet om invulling te geven aan klimaatbeleid. Projecten richten zich onder andere op het toepassen van duurzaam bouwen en duurzame energietoepassingen in planontwikkeling en bestaande bouw. Dit vereist inspanningen en samenwerking tussen projectontwikkelaars, aannemers, architecten en woningbouwverenigingen en -stichtingen. Ook de samenwerking tussen de Kempengemeenten en deze partijen is van groot belang, omdat zij vaak te maken hebben met dezelfde soort ontwikkelingen.

Bijeenkomst 'DUBO en Klimaatbeleid in de Kempen' Op donderdagmiddag 16 februari aanstaande vindt vanaf 15.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Muzenval in Eersel een informatiebijeenkomst over duurzaam bouwen plaats. Deze middag staat in het teken van het streven van de vijf Kempengemeenten, Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden, om meer projecten te realiseren waarbij rekening is gehouden met duurzaam bouwen en andere vormen van duurzame energietoepassingen. Dit bij zowel nieuwbouwprojecten als projecten bij bestaande bouw. Het doel van deze middag is om bouwpartijen en woningbouwcorporaties op de hoogte te brengen van het klimaatbeleid van de Kempengemeenten en de toepassingsmogelijkheden binnen woningbouwprojecten. Het programma staat in het teken van de samenwerking tussen verschillende partijen in de Kempen en heeft ook tot doel de contacten tussen de gemeenten en de verschillende marktpartijen te verstevigen. Sprekers zijn uitgenodigd om tijdens deze middag in te gaan op de samenwerking tussen partijen; voorbeeldprojecten waarin ambities gerealiseerd zijn en terugverdientijden en financiële voordelen.

Het wordt een inspirerende bijeenkomst, informatief en onderhoudend, met reflectie naar het verleden en een blik op de toekomst. De organisatoren (gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden, SenterNovem en Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) geven u graag een inkijk in de wereld van het bouwen met kwaliteit en comfort met aandacht voor haalbaarheid!

Deze bijeenkomst is bedoeld voor bouwpartijen en woningbouwcorporaties die actief zijn binnen de vijf Kempengemeenten. Aan deelname aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie over deze presentatiemiddag en/of aanmelden voor deze middag kunt u terecht bij mevrouw Yvonne Hommel, beleidsmedewerker Milieu van de gemeente Eersel, telefoonnummer 0497 53 12 84 of e-mail y.hommel@eersel.nl.