Ingezonden persbericht


Eaton corporation kiest penske logistics als lead logistics provider in europa

Roosendaal, 13 februari 2006 - Vandaag is bekendgemaakt dat Eaton Corporation (NYSE: ETN) Penske Logistics heeft uitgekozen als zijn lead logistics provider in Europa. Het nieuwe contract is tot stand gekomen dankzij de goede relatie tussen beide bedrijven in de Verenigde Staten.

"Eaton Corporation heeft voor Penske Logistics gekozen op basis van onze strategische planning en expertise op het vlak van supply-chain-beheer in Europa en onze focus op kostenefficiënte lange-termijnoplossingen", aldus Erik van Egmond, Managing Director van Penske Logistics Europe. "We vinden het vooral interessant om met Eaton samen te werken vanwege hun uiteenlopende industriële producten en behoefte aan dynamische supply-chains."

De eerste stap van de nieuwe overeenkomst houdt in dat Penske Logistics alle inkomende en uitgaande transportstromen gaat beheren voor de fabrieken van Eaton in 13 Europese landen via Penske's Transport Management Services. Daaronder valt ook het management en de inkoop van het transport. Aansluitend zal Penske een uitgebreid programma voor de herinrichting van de Europese supply-chain van Eaton invoeren.

Les Ball, Eatons European Supply Chain Director: "We zijn bijzonder blij dat we met Penske kunnen samenwerken. Penske is een partner die ons inzicht kan geven in de werking van de supply-chains en ons kan helpen onze totale operationele kosten te verlagen."

Mario Hegewald, Eatons Global Logistics Director: "De samenwerking met Penske is in 2006 een van onze belangrijkste strategische projecten bij de uitbreiding van onze werkzaamheden in Europa. Penske zal zich allereerst richten op de invoering van hun Transportation Management System (TMS) en op onze dagelijkse inkomende en uitgaande goederenstromen. Penske zal het transportnetwerk optimaliseren en herorganiseren door zendingen met andere Penske-klanten te combineren."

Over Eaton Corporation
Eaton Corporation is een fabrikant van uiteenlopende industriële producten met een omzet van $11,1 miljard in 2005. Eaton is een wereldleider op verschillende gebieden: elektrische systemen en componenten voor de kwaliteit, verdeling en controle van energie. hydraulische apparatuur en diensten voor industriële, mobiele en luchtvaartsystemen, intelligente systemen voor vrachtwagen-aandrijfinstallaties die de veiligheid verbeteren en brandstof besparen, en luchtbeheersystemen voor automotoren, oplossingen voor aandrijfsystemen en gespecialiseerde bediening voor performance, brandstofbesparing en veiligheid. Eaton heeft 59.000 werknemers en werkt voor klanten in meer dan 125 landen. Zie voor meer informatie de website http://www.eaton.com.

Over Penske Logistics
Penske Logistics is een 100%-dochteronderneming van Penske Truck Leasing, een joint venture tussen Penske Corporation en General Electric. Penske Logistics beheert supply-chains en voert logistieke diensten uit voor grote producenten van industriële en consumentengoederen in de gehele wereld. Penske Logistics creëert toegevoegde waarde door ontwerp, planning en uitvoering op zich te nemen bij transportopslag, internationale expeditie en vrachtmanagement. Zie http://www.penskelogistics.com voor meer informatie over het bedrijf en de diensten.

###

Contactpersonen media - Verenigde Staten
Randy Ryerson
+1 610.775.6408
randolph.ryerson@penske.com

Jennifer Ryan

+ 1 212.601.8110
jryan@porternovelli.com

Contactpersoon media - Nederland
Remco Plettenberg
+31 20 543 76 00
rplettenberg@porternovelli.nl