Ingezonden persbericht


McAfee versterkt zijn positie op de markt van netwerktoegangscontrole

McAfee geeft zijn klanten de mogelijkheid om een complete oplossing voor netwerktoegangscontrole te implementeren - gebruikmakend van bestaande investeringen in endpoint- en netwerkbeveiliging

Amsterdam - 13 februari 2006 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE) onthult vandaag zijn strategie op het gebied van network access control (NAC, netwerktoegangscontrole). De oplossing versterkt McAfee's leidende positie op het gebied van geïntegreerd, bedrijfsbreed beveiligingsbeheer en policy uitvoering, evenals McAfee's unieke ervaring met zowel systeem- als netwerkbeveiliging.

McAfee® NAC, aangestuurd door McAfee Policy Enforcer, geeft kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid om hun medewerkers, gasten en partners vanaf elke plek en op elk gewenst moment toegang te verlenen tot bedrijfsnetwerken, en waardevolle bedrijfsmiddelen te beschermen tegen endpoint malware en foutieve configuratie.

McAfee NAC omvat:


· NAC Now: Geeft klanten de mogelijkheid om een complete NAC-oplossing te implementeren, gebruikmakend van bestaande investeringen in endpoint- en netwerkbeveiliging.


· Veiligere netwerken en endpoints: Alleen niet-geïnfecteerde endpoints krijgen toegang tot het netwerk. McAfee AVERT® Labs levert voortdurend en automatisch updates van aanbevolen lijsten voor controle op infectie.


· Gebundeld beveiligingsbeheer en naleving van beleid: McAfee Policy Enforcer is ontworpen als module van ePolicy Orchestrator®, waarmee klanten direct een volledig functionerende NAC-oplossing kunnen inzetten, waarbij slechts één console nodig is voor zowel beveiligingsbeheer als naleving van policy.

"Om in het licht van snel veranderende dreigingen de beschikbaarheid en integriteit van de IT-infrastructuur te waarborgen, moeten bedrijven een NAC-proces en -architectuur implementeren," aldus Lawrence Orans, Research Analyst van Gartner. "Hiermee kan de veiligheid van een systeem of gebruiker, wanneer deze verbinding maakt met het netwerk, gemakkelijker worden beoordeeld. Bovendien worden beleid betreffende netwerktoegang en systeemreacties op basis van het systeem, de dreigingen en de identiteit van de gebruiker geïmplementeerd."

"De meeste NAC-oplossingen controleren alleen op het al dan niet compatibel zijn van de gebruiker, maar controleren niet op infectie met malware of ongewenste programma's van de gebruiker", zei André Gold, Director of Information Security van Continental Airlines. "McAfee's oplossing voor network access control biedt gedetailleerde beleidscontrole, die inzicht verschaft in onze bedrijfsmiddelen, toepassingen en bijbehorende risico's, en ook controleert of een endpoint geïnfecteerd is voordat dit verbinding met ons netwerk tot stand kan brengen."

McAfee's allesomvattende NAC-strategie is gericht op het leveren van de meest complete en flexibele NAC-oplossing, die geschikt is voor elke klantomgeving. Het hieronder beschreven, uit vijf stappen bestaande proces maakt compleet risicobeheer mogelijk op het moment dat endpoints verbinding maken met het netwerk.


· Vaststellen van het beleid: Naadloze integratie van McAfee Policy Enforcer met ePolicy Orchestrator, voor volledig geïntegreerd beveiligingsbeheer en beleidsnaleving via één enkele centrale console. Slim en flexibel beleidsbeheer, zoals in hoge mate gedetailleerd en op de locatie afgestemd beleid.


· Detecteren: Identificeert alle endpoints die verbinding met het netwerk tot stand brengen, ongeacht de wijze van netwerktoegang. Ondersteunt endpoint toegang met agenten, zonder agenten en met agent op aanvraag.


· Analyseren: Diepgaande analyse van zowel beheerde als niet-beheerde systemen met behulp van hybride lokale en externe scans, aangestuurd door de, binnen de branche toonaangevende, Foundstone technologie. Er vindt analyse plaats van naleving van het patch-niveau, updates van besturingssysteem en toepassingen, beveiligingstoepassingen en infecties.


· Uitvoeren: Vele opties voor wat betreft de uitvoering, inclusief onder andere automatische uitvoering, uitvoering via toets, 802.1x, VPN API's, DHCP, Cisco Network Admission Control, Microsoft Network Access Protection (NAP) en Trusted Network Computing (TNC). Maakt uitvoering van het beleid mogelijk, zelfs wanneer het systeem niet met het netwerk is verbonden. Instelling van volledig, gedeeltelijke of geen netwerktoegang en quarantaine op basis van mate van naleving mogelijk.


· Herstellen: Flexibele herstelopties omvatten updates van beveiligingstoepassingen, bescherming tegen kwetsbaarheid met behulp van host IPS voor bescherming voordat een patch wordt geïmplementeerd en toepassing van patches. Door de klant in te stellen keuze voor herstel met één muisklik en automatisch herstel.

Aangestuurd door de gekozen uitvoeringsmethode geeft McAfee zijn klanten vandaag de mogelijkheid een NAC-oplossing te implementeren op hun bestaande, heterogene netwerken, terwijl tegelijkertijd een basis voor toekomstige netwerk-upgrades wordt gelegd.

"De McAfee NAC-oplossing bevat een bewezen beleidsmanagement infrastructuur dat vandaag de dag al meer dan 40 miljoen endpoints beheerd", aldus Rees Johnson, vice president product management bij McAfee. "McAfee is de enige beveiligingsleverancier met uitgebreide ervaring in zowel endpoint als netwerk beveiliging. Met deze NAC-oplossing biedt McAfee nu het enige beleidsmanagement systeem in de industrie dat een allesomvattende bescherming nauwsluitend integreert binnen de NAC policy oplossing."

McAfee NAC creëert nieuwe kansen voor zijn distributiepartners en biedt hen de mogelijkheid meer omzet te genereren door het aanbieden van snelle NAC-implementatieservices, die hun klanten helpen een volledig functionerende NAC-oplossing te implementeren. De distributiepartners van McAfee zijn in die context beschikbaar als adviseurs bij implementatie en beheer van nieuwe beveiligingsoplossingen, waarbij zij bijvoorbeeld diensten kunnen verzorgen zoals analyse van systeemkwetsbaarheden, planning van een beveiligingsbeleid, ontwikkeling en ontwerp van de beveiligingsoplossing en opleiding van medewerkers.

Verkrijgbaarheid

McAfee Policy Enforcer is in maart verkrijgbaar via McAfee en zijn distributiepartners. Meer informatie vindt u op de website: http://www.mcafee.com.

Over McAfee, Inc.

McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, California (V.S.) is marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Text 100 BV, Karin Schop

Tel: 020 5304347

E-mail: karin.schop@text100.nl

# # #