Politie Haaglanden

persberichten maandag 13 februari

Haaglanden, 13-02-2006

Aanhouding na doorrijden na aanrijding
Den Haag Op zondag 12 februari 2006 om 15:00 uur werd op de Fruitweg een 27-jaroge Hagenaar aangehouden. De man veroorzaakte een aanrijding op de Aagje Dekenlaan en reed daarna zonder zijn identiteit kenbaar te maken weg. Politieagenten zagen echter de man na de aanrijding doorrijden en hielden de man direct aan. Aan het bureau bleek dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal voor doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed.

Auto te water
Den Haag Op zondag 12 februari om 13:10 uur raakte een 19-jarige automobiliste uit Nootdorp met haar personenauto op de Rijswijkse waterweg te water. De vrouw reed vanaf de Brasserskade de weg op en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed het water in. De vrouw kwam met de schrik vrije n raakte niet gewond. Een takelbedrijf takelde haar auto weer op het droge.

Gasleiding doorgeknipt
Zoetermeer - De politie kreeg zondag 12 februari rond 11.00 uur een melding van een gaslucht in een woning aan de Cornelis Boslaan. De brandweer constateerde dat met opzet een gasslang was doorgesneden en weer met tape was gerepareerd. De 32-jarige bewoonster met haar kind en hond werden in veiligheid gebracht. een 37-jarige Zoetermeerder werd aangehouden. Er was sprake van onenigheid in de relatiesfeer.

Politie zoekt getuigen inbraak
Pijnacker - In een woning aan de Nederrijn is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Uit de woning zijn diverse spullen meegenomen, waaronder een muntenverzameling. Getuigen die informatie hebben over de inbraak wordt verzocht dit te melden aan Bureau Pijnacker via 0900-8844.

Van gepind geld beroofd
Den Haag- Op zondag 12 februari rond 02.30 uur is een 30-jarige Hagenaar bij de Dierenselaan beroofd van zijn net gepinde geld. De man liep na het pinnen in de richting van zijn geparkeerd staande auto toen van achteren een scooter met daarop twee personen kwamen aanrijden. Het tweetal stapte van de scooter, pakte de man vast en beroofde hem van zijn portemonnee en een ring. Hierna gingen zij er op de scooter in de richting van het Zuiderpark vandoor. De politie is op zoek naar getuigen 0900-8844.

Een slok te veel op
Den Haag - Op zondag 12 februari om 23.50 uur is op de Renbaanstraat een 35-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De man legde een blaastest af en blies 1095 ugl. Het rijbewijs van de Hagenaar werd ingevorderd. Verder kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van 14 uur opgelegd.

Snelheidsduivel aangehouden
Den Haag - Een 40-jarige man uit Huizen werd zondag 12 februari om 9.10 uur op de Houtrustweg aangehouden voor het overtreden van de maximum snelheid. De man reed met een snelheid van 110 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Naast een proces-verbaal voor te hard rijden kreeg de man ook een proces-verbaal voor het niet bij zich hebben van alle papieren.
Zijn auto is door een rakelwagen weggesleept.