Gemeente Papendrecht

Persuitnodiging: Jumelagecommissie neemt afscheid van H. Ferdinandusse, pers welkom vanaf 20.00 uur

Maandag 13 februari neemt de Jumelagecommissie afscheid van haar vice-voorzitter, de heer H. Ferdinandusse. Maar liefst 31 jaar was de heer Ferdinandusse lid van deze commissie, van 1977 tot 2004 was hij voorzitter. Uiteraard wil de Jumelagecommissie dit afscheid niet ongemerkt laten passeren.

De Jumelagecommissie start om 19.30 uur met een reguliere vergadering. Vertegenwoordigers van de pers zijn vanaf 20.00 uur welkom in de hal van het gemeentehuis. Alle gasten begeven zich vervolgens gezamenlijk in één keer naar de kantine, waardoor de heer Ferdinandusse zich realiseert dat het geen gewone vergadering van de Jumelagecommissie is. Daarna spelen De Slobbers enkele nummers, waarna om 20.30 uur burgemeester De Bruin een afscheidsspeech uitspreekt.

Noot: om het ook voor de heer Ferdinandusse een verrassing te houden, rust op dit bericht een embargo tot aan het afscheid.

Gemeten lucht in Papendrecht in orde

De luchtkwaliteit in Papendrecht is in orde. Uit recente metingen blijkt dat de concentratie NO2 (stikstofdioxide) onder de norm blijft. De metingen zijn verricht op locaties in Papendrecht die in 2003 in een rapportage als aandachtspunten werden aangemerkt. Het gaat om Duindoornhof, Amberdreef, Visschersbuurt en Burgemeester Keijzerweg (ter hoogte van de aansluiting op de Ketelweg.) De rapportage over de luchtkwaliteit in Papendrecht ligt ter inzage en wordt opgenomen op de website van de gemeente.

Bezoekers Gemeentewinkel wederom tevreden over dienstverlening

Bezoekers van de gemeentewinkel in Papendrecht kennen gemiddeld een 8,5 toe voor de klantvriendelijkheid en dienstverlening. Het klanttevredenheidsonderzoek werd in december 2005 voor de derde keer gehouden. In vergelijking tot 53 andere gemeenten waar hetzelfde onderzoek is gehouden, scoort Papendrecht op alle onderdelen hoger; het gemiddelde ligt bij andere gemeenten op een 8.

Jaarlijks onderzoekt de gemeente hoe bezoekers van de Gemeentewinkel de geboden service waarderen. Enkele cijfers:


- van de ondervraagden is 98,4% het (helemaal) eens met de stelling dat ze prima geholpen worden. 92,3% werd binnen vijf minuten geholpen


- de maximale wachttijd was 15 minuten


- het minst positief worden de openingstijden beoordeeld: 85% vindt die voldoende tot zeer goed. Toch scoren de openingstijden in vergelijking met referentiegemeenten weer hoog.

Uit het resultaat van dit onderzoek blijkt dat de bezoekers de inspanningen van de gemeente op het gebied van fysieke dienstverlening blijven waarderen. Voor de gemeente geen reden om tevreden achterover te leunen: inmiddels wordt gewerkt aan het verbeteren van de digitale dienstverlening. Dat krijgt in 2006 gestalte.