Gemeente Den Haag

13 februari start Week van de Liefde

Van 13 t/m 18 februari is voor de derde keer 'De week van de liefde' in Den Haag. Jongeren krijgen in deze week veel informatie over liefde, veilig vrijen en seksualiteit. De aandacht richt zich vooral op de Haagse scholen. Er rijdt een liefdesbus langs scholen en er is ook toneel op school. In bibliotheken zijn workshops 'liefdesgedichten schrijven'. Nieuw is het grote liefdesfeest in het Paard op 14 februari, waar ook wethouder Klijnsma van Welzijn aanwezig is. Centrum 16/22 organiseert dit jaar de Week van de Liefde, samen met verschillende organisaties en scholen

Het thema van de week is 'De liefde is mooi!'. De week is vooral bedoeld voor jongeren van 14-16 jaar, die voor het eerst met 'de liefde' in aanraking komen. Tijdens de week is er veel aandacht voor de mooie kanten en het wonder van de liefde. Daarnaast worden jongeren ook gewezen op de risico's van de liefde, zoals ongewenste zwangerschappen, SOA's, loverboys en gang banging.

Feest in het Paard op Valentijnsdag
Voor leerlingen van deelnemende scholen wordt op Valentijnsdag voor het eerst een groot feest in het Paard georganiseerd (voor het programma zie de bijlage). Dit besloten feest is voor circa duizend leerlingen van de klassen drie en vier. Naast feesten is er ruimte voor daten en discussiëren, workshops weerbaarheid, poëzie, gedichten schrijven en de debatmobiel.

Liefdeskrant
In de Liefdeskrant 2006 staat alles over de liefde en de Week van de Liefde! Alle scholen voor voortgezet onderwijs, MBO, HBO en jongerenorganisaties krijgen de krant gratis. In de krant staan veel feiten, weetjes, liefdestips en leuke artikelen.

Meer informatie
Meer informatie over de Week van de Liefde staat op de websites www.weekvandeliefde.nl en www.jipdenhaag.nl/weekvandeliefde

Het project is tot stand gekomen in samenwerking met het JIP, GGD/GVO, de Openbare Bibliotheek, het Rutgershuis, het COC, het Filmhuis, organisatiebureau TAOO en ACKU. De Gemeente Den Haag en Fonds 1818 hebben ook deze keer het project weer financieel mogelijk gemaakt.