Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging / persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 028

datum: 9 februari 2006

Advies- en steunpunt Huiselijk Geweld officieel van start

Op maandag 13 februari a.s. om 16.00 uur opent burgemeester van Vliet-Kuiper het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld in de Molendijkzaal van het Stadhuis. Wethouder Van 't Veld zal bij deze gelegenheid de publiekscampagne presenteren die bekendheid moet geven aan het steunpunt.

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) is een telefonisch bereikbaar steunpunt, bedoeld voor iedereen in de regio Amersfoort die te maken heeft met huiselijk geweld: slachtoffers, getuigen, plegers en professionals. Het ASHG is ondergebracht bij de divisie maatschappelijk werk van Amant. De medewerkers van het steunpunt bieden bellers een luisterend oor, geven deskundige adviezen en verwijzen wanneer nodig door naar de juiste instanties, zoals hulpverlening of politie.

Regionale functie

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft een regionale functie. Het is bedoeld voor inwoners van Amerongen, Amersfoort, Baarn, Bunschoten/Spakenburg, Eemnes, Leersum, Leusden, Maarn, Renswoude, Rhenen, Soest, Veenendaal en Woudenberg.

Publiekscampagne

Om bekendheid te geven aan het bestaan van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld wordt een brede publiekscampagne gestart. Door middel van posters, folders en handig mee te nemen kaartjes op creditcardformaat, wil de gemeente bewerkstelligen dat iedereen in de regio Amersfoort het steunpunt weet te bereiken.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl.

N.B.: van de posters uit de campagne zijn vanaf 13 februari 2006 digitale bestanden beschikbaar.


---- --