Gemeente Delft

Growshop Vulcanusweg zes weken dicht

De growshop aan de Vulcanusweg gaat gedwongen dicht van maandag 13 februari 2006 18.00 uur tot vrijdag 17 maart 2006 18.00 uur. Al op 24 november 2005 had de burgemeester een tijdelijke sluiting voor de duur van zes weken opgelegd. Dit besluit was opgeschort omdat de huidige ondernemer bij de rechtbank in Den Haag een verzoek om voorlopige voorziening had ingediend.

Op maandag 30 januari 2006 heeft de voorzieningenrechter in haar uitspraak aangegeven dat zowel het gevoerde beleid als de opgelegde maatregel haar niet als onredelijk overkomen en heeft het verzoek afgewezen.

De aangezegde sluiting was gebaseerd op het feit dat in de growshop hennepplanten aangetroffen zijn. Dit is een overtreding van de Opiumwet. Hoewel na het tijdstip van constatering de zaak in andere handen was overgegaan, is de rechter van mening dat wie de overtreding heeft begaan niet doorslaggevend is. "Het gaat erom dat in het perceel Vulcanusweg 261 D te Delft hennepplanten (softdrugs) zijn aangetroffen, Dat de growshop sinds 4 oktober 2005 door een andere ondernemer wordt geëxploiteerd is niet van belang. Doel van de sluiting is de bekendheid van het onderhavige perceel als mogelijkheid voor het aanschaffen van softdrugs teniet te doen alsmede een signaalfunctie uit te doen gaan naar andere growshopexploitanten in de gemeente", aldus de rechtbank.

De groothandelsactiviteiten binnen de onderneming vallen niet onder deze maatregel, waarvan de essentie is dat er geen publiek in het pand aanwezig mag zijn gedurende de periode waarvoor de maatregel van kracht is.