Landelijke Studenten Vakbond

PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT

LSVb in debat met Rutte, Elbers en Vergeer

Utrecht, 10 februari 2006 - LSVb-voorzitter Jonathan Mijs gaat maandagavond 13 februari het debat aan met staatssecretaris Mark Rutte, INHOLLAND collegevoorzitter Jos Elbers en SP-Tweede Kamerlid Fenna Vergeer. Er zal worden gedebatteerd over de rol die respectievelijk de overheid, de politiek, de onderwijsinstellingen en de studenten hebben in het verbeteren van de kwaliteit van het Nederlands hoger onderwijs.

Nu de kamerbehandeling van Rutte's beruchte 'leerrechten' in zicht komt, krijgt de staatssecretaris een laatste kans om ons te overtuigen dat de Raad van State er naast zat, dat de VSNU overdrijft en de rest van het onderwijsveld gewoon bang is voor verandering.

Met het studenten tevredenheidsonderzoek op komst is het aan Jos Elbers om ons te laten zien dat alle commotie rondom INHOLLAND overdreven was en dat ze écht de beste HBO-studenten afleveren van Nederland.

Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst kan Fenna Vergeer laten zien dat de SP een hart heeft voor onderwijs en zich hard wil maken voor het aanpakken van de huidige problemen.

Naast de sprekers wordt ook het publiek de gelegenheid geboden hun mening te uiten en kritische vragen te stellen. Het debat wordt mede-georganiseerd door SP Haarlem en vindt plaats op hogeschool INHOLLAND Haarlem. De avond wordt ingeleid door Gijs van Dijk (HBO-Raad) en voorgezeten door Sharon Gesthuizen (kandidaatsraadslid voor de SP in Haarlem).


--------------------------------------------


Landelijke Studenten Vakbond