Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Twisted Pair Solutions benoemt nieuwe Country Manager Benelux Kees Zeeman versterkt Benelux-team met jarenlange kennis en ervaring

Amsterdam, 13 februari 2006 - Twisted Pair Solutions (TPS), leverancier van het IP-platform WAVE (Wide Area Voice Environment) voor directe communicatie tussen gebruikers van uiteenlopende communicatiesystemen, heeft Kees Zeeman benoemd tot Country Manager Benelux. Zeeman wordt in deze functie verantwoordelijk voor alle activiteiten van TPS in de Benelux. Belangrijke taken voor Zeeman zijn het verder uitbouwen van het klantenbestand en het aangaan en verdiepen van relaties met partners, waaronder netwerkleveranciers en applicatieontwikkelaars.

Zeeman versterkt TPS met jarenlange ervaring op het gebied van netwerken, IP-communicatie en diepgaande kennis van sectoren als public safety en defense. Van 1999 tot en met 2005 was hij Account Manager Public Safety Nederland bij Cisco Systems. In die periode bedacht hij innovatieve concepten als Adagio (www.adagio-concept.nl) en de infrastructuur onder het Slachtoffer Volg Systeem. Zijn visie op de architectuur om dit soort toepassingen implementeerbaar en beheersbaar te maken, verwoordde hij in een bijdrage aan het boek 'Mobiele communicatie op de werkvloer' van Academic Service (2005).

De laatste anderhalf jaar was Zeeman vanuit Cisco al betrokken bij implementaties van WAVE, de interoperabiliteitsoplossing voor verschillende communicatiesystemen van TPS. Van 1993 tot 1999 was Zeeman werkzaam als Consultant bij CMG. Daarvoor was hij bij TNO Defensieonderzoek verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Decision Support Systemen, onder meer om de operationele inzetbaarheid van de Nederlandse F-16's te verhogen en de effectiviteit van wapensystemen vast te stellen in combinatie met C2- en C3I-concepten.

Kees Zeeman over zijn keuze: "Vooral de strategie van Twisted Pair Solutions spreekt mij enorm aan: uiteenlopende functionaliteit voor groepscommunicatie, zoals meet-me-conferencing, Push-to-Talk, instant messaging, intercom en 2-way Radio en recording, mogelijk maken over uiteenlopende systemen, netwerken en randapparatuur. Zo wordt directe communicatie mogelijk tussen VHF, UHF, Tetra, GSM, IP, telefonie en andere systemen. Maar je kunt ook denken aan radio-functionaliteit op PDA's via WLAN of UMTS, of het gebruik van een GSM als portofoon."

TPS biedt klanten en partners bovendien de mogelijkheid om de softwarecomponenten waaruit WAVE bestaat in eigen applicaties of systemen te integreren. Zeeman: "In een markt die zich beweegt naar ontsluiting van applicaties via internet en mobiel, is integratie van communicatie de volgende logische stap. Twisted Pair Solutions speelt daarop in met WAVE: we bieden klanten de zekerheid van een toekomstvaste investering en marktwerking en onze partners hebben de mogelijkheid om toegevoegde waarde te creëren op hun eigen oplossingen door OEM-partnership. Omdat WAVE puur software is, past het naadloos in een ASP-model."

Met WAVE zijn klanten niet langer gebonden aan de beperkingen van specifieke radiocommunicatiesystemen, hardware, gateways of routers. WAVE is een IP-platform dat volledig is gebaseerd op open standaarden om klanten het maximale te laten halen uit hun gedane investeringen in technologie. Een groot aantal veiligheidsdiensten, defensieonderdelen en financiële dienstverleners profiteert reeds van de lagere Total Cost of Ownership van WAVE.

Met WAVE geeft TPS inhoud aan de belofte van het IP-platform. Letterlijk alle systemen kunnen via WAVE met elkaar communiceren: van telefoon en GSM tot en met pc's, radio's en portofoons, ongeacht de gebruikte frequentie. Voor applicatieontwikkelaars is WAVE interessant omdat zij hun bestaande oplossingen verder kunnen verrijken met communicatiefunctionaliteit.

Twisted Pair Solutions, Inc.
Twisted Pair Solutions, Inc. ontwikkelt software voor de uitwisseling van spraak tussen gebruikers van uiteenlopende apparaten. Het softwarepakket WAVE brengt naadloze verbindingen tot stand tussen communicatiesystemen die anders geen informatie kunnen delen. Het EMEA-hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Gebruikers van WAVE zijn onder meer de US Army en de US Forest Service, en het Nederlandse leger.