Ingezonden persbericht


Persbericht

Opbouw Holland Flowers Festival via website te bekijken

Bruisende Lente

22 t/m 28 februari 2006

De lente van 2006 komt steeds dichterbij in de prachtige locatie van het Greenery complex te Wervershoof. Van woensdag 22 februari t/m dinsdag 28 februari 2006 is dan 'Het Holland Flowers Festival' te zien. Dit is de grootste overdekte bloementuin ter wereld en een verrassende plek om ideeën op te doen voor huis, tuin en vrije tijd.

Bloementuin

Het vernieuwende ontwerp van de bloementuin is van de hand van de bekende tuinontwerper Robert Broekema. Als bijzonderheid zal de regionaal bekende fotograaf Lex Salverda met zijn opzienbarende 'GiraffeCam' hoogtefoto installatie dagelijks de opbouw van de bloementuin vanuit vogelperspectief vastleggen.

Hoogtefotograaf Salverda desgevraagd: 'Het idee is in wezen eenvoudig. Het is een op afstand bedienbare camera op een pneumatisch uitschuifbare mast. Daarmee ontstaan unieke lage luchtfoto's tot wel 18 meter hoogte'. De 4WD truck met het 'reuzenstatief' is gedurende het hele festival aanwezig. Ook het bezoek van H.K.H Prinses Máxima op woensdag 22 februari wordt zo vastgelegd. Via de website www.HollandFlowersFestival.nl worden deze en alle andere beelden dagelijks geüpdate.

De 'Life and Leisure Fair' met bijzondere standhouders

'Het Holland Flowers Festival' organiseert tevens een bijzondere lifestylebeurs. Een select gezelschap van standhouders biedt diverse producten, demonstraties en workshops aan. Fascinatie voor de natuur en verschillende combinaties van materialen en decoratie zijn hier het uitgangspunt waarbij uiteraard bloemen en planten centraal staan. Een van de standhouders is de kunstenaar Edwin Kragten uit Enkhuizen die duidelijk gefascineerd is door tijd. Natuurlijke materialen worden weggehaald uit het proces van vergaan. Oud roest bij sloperijen vandaan; hout gejut langs het strand, soms half vergaan door het zoute water. Van deze materialen maakt hij bijna mythologisch aandoende beelden en wandobjecten. De Alkmaarse kunstschilder Arie Koning schildert de essentie van de bloem. De toeschouwer wordt uitgenodigd om de vreugde en de energie te ervaren welke liggen opgesloten in het licht en de kleuren in zijn schilderijen. Een hele andere dimensie heeft kunstschilderes Beatrix Frederiks uit Huizen. U komt vooral grote werken tegen, waaronder meerluiken met sterk uitvergrote bloemen in krachtige primaire kleuren. Door de opvallende composities van de krachtige kleuren en het doorschilderen aan de zijkanten, zijn haar doeken een lust voor het oog. Aan de muur tonen zij dan ook als een object. In 2005 werd zij door het Ministerie van Economische Zaken uitgenodigd op de wereldtentoonstelling EXPO 2005 in Japan. In het Holland Paviljoen ontmoette zij H.K.H. Prinses Máxima. In Japan en Korea kreeg zij afgelopen maand februari de onderscheiding kunstenares van de maand.

Russisch Staatscircus' Clown Marco vermaakt kinderen

Ieder middag, tijdens het Holland Flowers Festival, zal Clown Marco, van het Russisch Staatscircus, aanwezig zijn om de kinderen met zijn grappen en grollen te vermaken.

Het Holland Flower Festival: een indrukwekkende bloementuin en een veelzijdige 'Life and Leisure Fair' waar u ook met kinderen heen kunt!

Algemene informatie

Openingstijden

Woensdag t/m vrijdag 10.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag t/m dinsdag 10.00 uur tot 18.00 uur

Entreeprijs

Volwassenen E 9,75 (inclusief waardebon t.w.v. E 3,00) Kinderen 4 t/m 12 jaar E 6,75 (inclusief waardebon t.w.v. E 2,00) Kinderen tot 4 jaar gratis
Groepen vanaf 20 personen E 9,75 (inclusief waardebon t.w.v. E 3,00 en iedere 20e persoon gratis) Doorloopkaarten E 21,50 (met pasfoto verplicht)

Invalidenparkeerplaatsen zijn aanwezig

Bezoekadres

The Greenery
Centrale Markt 5
Zwaagdijk-Oost (gem. Wervershoof)

Kinderen

Voor de kinderen is er een speciaal arrangement waarbij zij zich heerlijk vermaken.

Openbaar vervoer

'Het Holland Flowers Festival' is goed te bereiken met openbaar vervoer. Zowel per trein en pendelbus, kijk voor informatie en tijden op onze website of bel ons.

Website

www.hollandflowersfestival.nl