Ingezonden persbericht


INVLOED VAN OUTSOURCING OP R&D OVERSCHAT; OPTIMALISEREN RESOURCES BELANGRIJKSTE ISSUE VOOR R&D

Onderzoek van CA toont aan dat project- en portfoliomanagement beste oplossing is voor managen productontwikkeling

Nieuwegein, 13 februari 2006 De effecten van outsourcing op onderzoek en ontwikkeling worden overschat. Niet outsourcing, maar het optimaliseren van resources is de belangrijkste uitdaging voor researchorganisatie. De meest gebruikte en meest succesvolle technologie voor het managen van productontwikkeling is project- en portfoliomanagement (PPM).

Dat blijkt uit onderzoek naar trends in productontwikkeling van CA. Ons onderzoek toont aan dat mensen de belangrijkste asset zijn bij ontwikkelprocessen , zegt Gregor Petri, marketing director Business Service Optimization (BSO) bij CA EMEA. Door allocatieproblemen aan te pakken, hebben organisaties significante voordelen ten opzichte van de concurrentie en kunnen ze hun prestaties verbeteren.

Effecten van outsourcing overschat
Ondanks de aandacht die outsourcing krijgt in de markt is het niet de belangrijkste trend die van invloed is op R&D. Bijna 60 procent van de respondenten gaf aan dat globalisering en outsourcing weinig tot geen effect hebben op het succes van productontwikkeling in hun organisatie. R&D-organisaties zien het betrekken van klanten in het ontwikkelproces (70 procent) en de prijsdruk (60 procent) als belangrijkere trends.

Resource-optimalisatie sleutel tot succes
Het vinden van beschikbare resources binnen de eigen organisatie is de belangrijkste uitdaging voor R&D-instellingen. Van alle respondenten geeft 85 procent aan dat dit soms problemen geeft. Veel bedrijven beschikken over voldoende R&D-medewerkers, maar hebben soms moeite met het identificeren, implementeren en optimaliseren van deze resources. Daarnaast noemen respondenten de volgende issues:
- Problemen bij de planning en oplevering van projecten (81 procent)
- Commitment aan agressieve of niet-realistische targets (80 procent)
- Het inruimen van voldoende tijd om innovatief te kunnen zijn (78 procent)

PPM-oplossingen in de lift
Organisaties gebruiken verschillende technologieën om hun R&D-processen te verbeteren, maar project- en portfoliomanagementoplossingen zijn het populairst. De topdrie van meest gebruikte tools bestaat uit:
- Project- en portfoliomanagement (69 procent)
- Documentmanagement (48 procent)

- Product lifecycle management (44 procent)

De meest succesvolle tools zijn:

- Project- en portfoliomanagement (67 procent)
- Product lifecycle management (35 procent)
- Documentmanagement (20 procent)

Methode
CA ondervroeg meer dan honderd R&D-instellingen van over de hele wereld in een vragenlijst naar hun visie op trends in productontwikkeling, technologieën en uitdagingen. De respondenten waren afkomstig uit verschillende industrieën, waaronder high-tech, software, life sciences en manufacturing. Bijna 40 procent vertegenwoordigde bedrijven met meer dan 5.000 medewerkers.

Het volledige onderzoeksrapport is te downloaden via http://myclarity.com/go/npd

(407 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Clarity
CA Clarity for New Product Development biedt zichtbaarheid en inzicht in medewerkers en bevordert zo innovatie en time-to-market. Clarity biedt naadloos geïntegreerde portfolio-analyse, ideeënmanagement, capaciteitsplanning en programmamanagement. Meer dan 450 duizend gebruikers in 450 bedrijven, zoals Access Group, Armstrong World Industries, Autobytel Inc., Baker Hughes, Misys Healthcare Systems, MSC.Software, United Online en Vivendi Universal Games, gebruiken Clarity voor het stroomlijnen van hun innovation lifecycle en IT governance. De Clarity Division (voorheen Niku) is onderdeel van CA s businessunit Business Service Optimization (BSO), die systemen biedt voor service, asset en change management en een uitgebreid raamwerk biedt voor IT-diensten. Voor meer informatie, zie http://ca.com/clarity

Over CA
CA (NYSE:CA), één van s werelds grootste IT-management softwarebedrijven, integreert en vereenvoudigt het management van ondernemingsbrede IT. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com

© 2005 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Mika Lassen, CA: E-mail: mika.lassen@ca.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com