Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Maandag 13 februari

Bouw seniorenwoningen Holtum van start

Sittard-Geleen, 13 februari 2006. Op maandag 13 februari wordt met de onthulling van het bouwbord op de Panneshofstraat nr. 3 in Holtum het startsein gegeven voor de bouw van een seniorencomplex. De werkzaamheden beginnen met de sloop van twee leegstaande woningen op het bouwgebied. Dit woningencomplex is een van de uitvoeringsprojecten van het wonen-welzijn-zorgprogramma.

Het woningcomplex voor senioren is in samenwerking met de Stichting Woningbeheer Born-Grevenbicht (WBG) tot stand gekomen. De bouw bestaat uit 16 zogenaamde nultredenwoningen en wordt uitgevoerd in twee bouwlagen met kap. De bebouwing wordt qua maat en schaal ingepast in het stedenbouwkundig karakter van Holtum. Het nieuwe wooncomplex krijgt een eigen parkeerterrein met 8 parkeerplaatsen en voldoende groenvoorzieningen.

Het plan voorziet in een belangrijke behoefte aan levensloopbestendige woningen in Holtum. Voor de financiering van het project heeft de gemeenteraad een woningbouwsubsidie van E 100.000,- ter beschikking gesteld en heeft de gemeente bovendien een bedrag van E 31.000,- uit de subsidiepot Wonen, Welzijn en Zorg vrijgemaakt.

Na een informatieavond voor de bewoners is het bouwplan nog op enkele onderdelen aangepast, zoals het aanbrengen van extra parkeerplaatsen en het aanleggen van een voldoende brede loopstrook aan de voorzijde van het complex. Nadat de procedures zijn afgerond, wordt halverwege dit jaar gestart met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Het project wordt in de tweede helft van 2007 opgeleverd.




Gemeente Sittard-Geleen