Ingezonden persbericht


ba13c9.jpg Persbericht

13 februari 2006

Sony Ericsson vergroot haar entry level assortiment met de stijlvolle en compacte J100i


- Sony Ericssons compacte basic telefoon -

3GSM Congres, Barcelona - Met de introductie van de J100i telefoon breidt Sony Ericsson haar assortiment verder uit in het segment basic instapmodellen. De J100i is een bijzonder intuïtieve en betaalbare telefoon, die uiterst geschikt is voor dagelijkse communicatiedoeleinden.

De J100i is onmiskenbaar een Sony Ericsson, met een fraai uiterlijk en een gebruiksvriendelijkheid die consumenten zal aanspreken die op zoek zijn naar een ongecompliceerde telefoon om mee te bellen en te sms-en. De telefoon heeft bovendien een groot toetsenbord, éénkliksnavigatie en vereenvoudigde menu's met één icoon.

Grote vraag basic toestellen
"Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de grote meerderheid van mobiele bellers simpelweg op zoek is naar een betrouwbare, goed ontworpen telefoon om mee te bellen en tekstberichten te versturen," verklaart Eric Rikken, Head of Marketing Benelux van Sony Ericsson. "Dit is een belangrijke markt voor Sony Ericsson en voor onze operator klanten. We verwachten dan ook dat de wereldwijde vraag naar de J100i hoog zal zijn. In het bijzonder in markten die in opkomst zijn."

Vorm en functionaliteit
Sony Ericsson staat wereldwijd bekend om de koppeling van vormgeving en functionaliteit in stijlvolle telefoons, die bovendien geweldig presteren. De J100i vormt hierop geen uitzondering. Verschillende kenmerken tillen de J100i uit boven vergelijkbare toestellen van concurrenten. Zo is het bijvoorbeeld de kleinste telefoon in het assortiment van Sony Ericsson en de 65K kleurendisplay is ronduit geweldig voor een telefoon in dit segment.

Eénkliksnavigatie
Alle belangrijke functies van deze telefoon kunnen worden uitgevoerd via één enkele klik. Dankzij de éénkliksnavigatie-toets met iconen zijn de diverse functies van de telefoon direct te herkennen. Naar 'Boven' kan het geluid worden ingesteld, 'Rechts' is om het alarm in te stellen, 'Beneden' om toegang te krijgen tot het adressenboek, 'Links' om een bericht te kunnen schijven en 'Midden' om in het menu te bladeren.

Basisfuncties als het voeren van een telefoongesprek en het versturen van sms-berichten worden aangevuld met nuttige extra's zoals een alarm, een rekenmachine en een agenda. Beschikbare accessoires zijn onder andere een Car Holder HCH-60 en de Portable Handsfree HPB-60 die samen met de J100i een betaalbare allround communicatieoplossing voor in de auto bieden.

De J100i is een Dual Band GSM telefoon die vanaf het tweede kwartaal van 2006 verkrijgbaar is in de kleuren Polar White en Twilight Blue. De verwachte verkoopprijs is nog niet bekend.

J100i - Overzicht features:

Messaging


* 65k kleurendisplay


* 96 x 64 pixel STN


* SIM-gebaseerd telefoonboek met ruimte voor 250 nummers


* SMS


* Voorspellende tekstinvoer

Entertainment


* Polyfone ringtones


* Wallpapers, games, ringtones

Connectivity


* GSM 900/1800
Stand-by tijd 300 uur


* Spreektijd 8 uur


* AMR, HR FR, EFR


* Fast port connector

Zakelijk


* Trilfunctie


* Wekker


* Rekenmachine

Any product features, specifications or statements in this document that are not historical facts are forward-looking and involve risks and uncertainties. Actual product features, specifications or forward-looking statements are subject to change.

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatie-markt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in Londen en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika. Sony Ericsson sponsort en heeft haar naam verbonden aan de Women's Tennis Association en werkt samen met de Association om door het jaar heen de Sony Ericsson WTA tour in meer dan 80 steden te promoten.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl

NOOT VOOR DE REDACTIE (