Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Avaya zet met geïntegreerd aanbod zwaar in op zorgmarkt in 2006

Door overname uitstekend gepositioneerd om significant marktaandeel te verwerven

TER PUBLICATIE: 13 februari 2006

Nieuwegein Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -netwerken en -diensten aan de zakelijke markt, heeft de oplossingen van Avaya en Tenovis gebundeld tot een geïntegreerde oplossing voor alle mogelijke communicatie voor de zorgsector. Met deze propositie wil Avaya in het komende jaar haar positie binnen de Nederlandse zorgsector verder uitbouwen. Avaya biedt totaaloplossingen en modules voor bijvoorbeeld verpleegoproep- en patiënten infotainmentsystemen. Avaya heeft na de overname van Tenovis de producten en activiteiten nauwkeurig gestroomlijnd en een plaats gegeven binnen het Avaya-pakket. Tenovis had traditioneel een stevige positie in de zorgmarkt met haar succesvolle producten SeCom en MedCom. Avaya gaat de oplossingen binnen deze markt, met een specialistisch team en een nieuw opgezet dealerkanaal, aan de man brengen.

Jaco Pesschier, Channel Director Avaya Nederland: In de afgelopen vijf jaar zijn we uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van IP-telefonie, Contact Center-oplossingen en geconvergeerde spraak- en datasystemen. Om verdere groei te bewerkstelligen, is het nu tijd om ook andere markten met onze branchespecifieke oplossingen te bewerken, zoals de zorgmarkt. In Duitsland hebben we inmiddels al 27 procent van de zorgmarkt in handen. Dat geeft al aan dat we kwalitatief goede oplossingen voor deze markt bieden. En in combinatie met onze kennis in en ervaring met geavanceerde communicatienetwerken zijn we uitstekend gepositioneerd om ook in Nederland significant marktaandeel in deze sector te realiseren.

Pesschier vervolgt: Naar eigen inzicht kunnen zorginstellingen de systemen aanvullen met applicaties die aansluiten op hun specifieke behoeften. Door een groot aantal functies te combineren in één oplossing kan een forse besparing gerealiseerd worden. Met name de installatie- en beheerkosten worden hierdoor voordeliger. Door hun open karakter werken Avaya-zorgoplossingen ook met bestaande applicaties en kan Avaya een interessant en toekomstgericht migratieplan opstellen en uitvoeren.

Avaya biedt met SeCom en MedCom complete communicatiesystemen voor zowel de intra- als extramurale zorgsector. De modulaire oplossingen zijn volledig afgestemd op veel voorkomende praktijksituaties. Naar eigen inzicht kunnen de systemen op maat worden gemaakt om te voldoen aan de individuele wensen en eisen van zorginstellingen. Met SeCom en MedCom van Avaya beschikken zorginstellingen over één hart voor zorg-communicatie.

Avaya is aanwezig op de beurs Zorg & ICT op 15 en 16 februari in Utrecht,

hal 3, standnummer: 03. D086.

Over Avaya

Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.