Ingezonden persbericht


Persbericht

D-Link maakt externe harde schijf draadloos en toegankelijk voor alle netwerkgebruikers

Rotterdam, 13 februari 2006 D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, MKB en grote bedrijven, lanceert de DSM-G600 Wireless G Network Storage Enclosure. Hiermee wordt het mogelijk om een harde schijf en een bijkomend USB-geheugen met het netwerk te verbinden. Dit is een handige manier om dossiers en documenten draadloos en veilig op te slaan en te delen met andere gebruikers binnen het netwerk, thuis of op kantoor.

De DSM-G600 is een centrale opslagplaats voor gegevens voor het hele netwerk. Doordat iedereen binnen het netwerk toegang heeft tot de DSM-G600 is dit een ideaal hulpmiddel om documenten te delen en samen te werken aan projecten. Behalve het opslaan van Office-documenten, bestanden en digitale media, zoals muziek, video en foto s, is de DSM-G600 zeer geschikt om live-opnames van een draadloze netwerkcamera of downloads van het web of FTP op te slaan. De DSM-G600 beschikt over een Gigabit Ethernet-poort die een hoge verbindingssnelheid en een grote bandbreedte garandeert.

Naast de opslagmogelijkheden heeft de DSM-G600 ook het voordeel dat deze kan functioneren als een Access Point of draadloze client. Gebruikers kunnen op eenvoudige wijze een draadloos 802.11g-netwerk inrichten door de DSM-G600 te verbinden met een niet-draadloze router. Encrypted communication voorkomt niet-geautoriseerde toegang tot het netwerk. Hiervoor gebruikt men WEP (128 bits) en WPA/WPA-PSK.

De DSM-G600 is ideaal voor wie niet over een draadloze router beschikt maar wel behoefte heeft aan opslagmogelijkheden en draadloze functionaliteit in één enkel product. De DSM-G600 is erg flexibel omdat gebruikers een interne harde schijf ongeacht de grootte kunnen installeren en de opslagruimte verder kunnen vergroten met een extern geheugen als een USB-schijf , zegt Eric Marchal, Country Manager Benelux.

De DSM-G600 kan gebruikt worden met een interne 3.5 ATA/IDE harde schijf. De twee extra USB 2.0-poorten maken het mogelijk om de opslagmogelijkheden nog verder uit te breiden door externe USB-schijven aan te sluiten. De DSM-G600 is UPnP AV-compatibel (Universal Plug and Play) waardoor deze zeer eenvoudig te verbinden is met het netwerk via een router. Bovendien kan de DSM-G600 functioneren als een vrijstaande draadloze eenheid.

Compatibiliteit

De DSM-G600 werkt in een gemengde omgeving waardoor PC, Linux, Unix en Mac op hetzelfde moment kunnen communiceren met de DSM-G600.

Prijs en beschikbaarheid

De DSM-G600 is vanaf eind februari beschikbaar bij retailers tegen een verkoopadviesprijs van 183,82 euro exclusief btw.

Einde bericht

Over D-Link

D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, testverzoeken of fotomateriaal:

Progress Communications

Birthe Steenvoorden

Tel. +31 (0)20-363 11 52

E-mail: birthe@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux

Eric Marchal

Tel.: +32 (0)2 517 71 11

E-mail: eric.marchal@dlink.be

www.dlink.nl