Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 13 februari 2006, no. 37

Minister De Geus brengt werkbezoek aan Eindhoven

Vandaag heeft minister A.J. de Geus een werkbezoek gebracht bij wethouder M. Mittendorff in Eindhoven. Hij bracht dit bezoek in het kader van de landelijke Operatie JONG. Hiermee wordt versterking en verbetering van het jeugdbeleid beoogd. De gemeente Eindhoven, als koploper op dit terrein, voert in het kader van die operatie een vijftal actiepunten uit:


- versterking van de samenhang voorzieningen 0-12 jaar;
- verbetering afstemming met bureau jeugdzorg;
- invoeren van een verwijsindex voor risicojongeren;
- deelname aan een proefproject gericht op integraal toezicht jeugdzaken;

- ontwikkelen van een visie op opvoedingsondersteuning.

De minister stelde zich op de hoogte van de stand van zaken bij de uitvoering van de actie- en de knelpunten die de gemeente Eindhoven daarbij tegenkomt. Tevens werd hij geïnformeerd over de ontwikkelingen in het jeugdbeleid in Eindhoven. Eerst werd een aantal knelpunten besproken zoals: verschillende financieringsbronnen, verschillende CAO'sâ, verschillende wet- en regelgeving en verschillende financieringsbronnen.

Bezoek instellingen in de stad
Bij het bezoek aan het jongerencentrum Dynamo toonde de Geus zich onder de indruk van het feit dat er zorgvuldig wordt samengewerkt met instellingen uit het onderwijs, arbeid en hulpverlening.

De minister bezocht daarna de dienst Werk Zorg en Inkomen en kreeg kort de gelegenheid om te zien hoe de vroegere sociale dienst nu uiterst modern ingericht is. Daarna ging de Geus naar het nieuwe popcentrum De Effenaar. De minister was onder de indruk van het ontwerp en professionaliteit van het centrum. Tot slot werd een bezoek gebracht aan het onlangs opgerichte Veilgheidshuis. Een gebouw waarin alle Eindhovense partners samenwerken om Eindhoven tot veilige stad te maken.

Versterking pedagogische infrastructuur
Na afloop van het bezoek deelde de minister aan de wethouder mee dat hij een duidelijke lijn ziet in de voorzieningen gericht op versterking van de pedagogische infrastructuur. Centraal staat hierbij het ontwikkelen van talenten maar ook het tegengaan van uitval. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven