NOVA

13-02-2006

Gezondheidszorg: zelf betalen voor operatie
Rookt u? Drinkt u? Beweegt u wel genoeg? Vragen die mogelijk over een tijdje op u worden afgevuurd door de medische dienst van een verzekeraar. Loopt u met uw gedrag een gezondheidsrisico, dan krijgt u een waarschuwing. Verbetert u uw gedrag niet, dan loopt u het risico dat u een operatie, die het gevolg kan zijn van uw nalatigheid, zelf moet betalen. Het is een ideetje dat wordt opgeworpen door Alexander van Loon, directeur van verzekeraar Axa.

Tbs op de schop
De aanpak van tbs-ers moet anders. Heel anders. Dat stellen de gezamenlijke tbs-klinieken in een nog vertrouwelijk rapport. De veranderingen zijn nodig omdat de klinieken overvol zitten. Honderden wachten op een plek. En de uitstroom stagneert uit angst dat een tbs-er weer in de fout gaat. In de studio Sanne Verwaayen, directeur van tbs-kliniek Rooyse Wissel.

Alternatieven voor kernenergie
Staatssecretaris Van Geel van Milieu wil binnen vijf tot tien jaar minstens één nieuwe kerncentrale in Nederland laten bouwen. Volgens Van Geel laten dreigende energietekorten ons weinig andere keus. Maar is het omstreden gebruik van kernenergie de enige oplossing? NOVA onderzoekt wat eventuele alternatieven te bieden hebben. Verder in Den Haag Vandaag een reactie van politici.

Presentatie: Jeroen Pauw
(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht


----------