Ingezonden persbericht


Persbericht

13 februari 2006

Ultra-stijlvolle W950i UMTS WALKMAN® telefoon is droom voor mobiele muziekliefhebbers


- 4GB opslag plus high-performance entertainmentpakket met touchscreen -

3GSM Congres, Barcelona - De eerste dag van het 3GSM congres is vandaag spectaculair afgesloten met de onverwachtse aankondiging van een bijzondere Sony Ericsson telefoon. Op het feestelijke media event in Barcelona werd vanavond een belangrijke uitbreiding op de serie Sony Ericsson Walkman® telefoons voor het eerste getoond. De W950i is een ultra-slank, ultra-stijlvol UMTS toestel met niet minder dan 4GB aan opslag aan boord. Opvallend is ook de touchscreen display waarmee je eenvoudig kunt navigeren tussen muziekgenres, playlists, individuele tracks of albums.

De W950i heeft naast zijn functie als music phone nog vele andere functionaliteiten. Zo biedt het toestel snelle breedband e-mail, web browsing plus een assortiment aan high-performance entertainment applicaties. Hiermee is het een van de meest uitgebreide telefoons in het Sony Ericsson portfolio.

De Walkman® phone
"Het bij elkaar brengen van de Walkman® brand en Sony Ericsson telefoons was een van onze betere prestaties uit 2005, want inmiddels hebben we wereldwijd al meer dan drie miljoen Walkman® phones verkocht," aldus Eric Rikken, Head of Marketing Benelux. "De W950i is de zesde Walkman® telefoon die we hebben geïntroduceerd. Het luisteren naar muziek via mobiele telefoons is inmiddels een gevestigde consumententrend die zich nog verder uitbreidt. Deze introductie toont aan dat door de flexibiliteit van het Symbian v9.1 en UIQ 3.0 platform een aanbod kan worden gecreëerd voor zowel consumenten als de zakelijke markt. De W950i is inmiddels onze derde op Symbian gebaseerde mobiele telefoon."

Design
Het design van de W950i zal de hoofden van de meest fervente stijlliefhebbers doen omdraaien. De dunne, slanke en compacte vorm is afgewerkt in de kleur Mystic Purple met oranje accenten en laat geen vingerafdrukken achter. De muziekknoppen worden door de oranje achtergrond­verlichting op een bijzondere en praktische manier tot leven gewekt. Het strakke design wordt nog eens versterkt door het vlakke toetsenbord.

Muziekmogelijkheden
De Walkman® player in de W950i heeft dezelfde functionaliteit en geluidskwaliteit als een vergelijkbaar stand-alone apparaat. De 4GB opslag is geschikt voor 4.000 songs en de geluidskwaliteit maakt het luisteren naar muziek een waar genot. Een zeer kwalitatieve stereo headset wordt hiervoor meegeleverd.

Dankzij de nieuwe interface, voorzien van graphics, is het nu nog makkelijker om in de muziekbibliotheek van de Walkman® player te zoeken naar een titel, artiest of playlist. Het is nu bovendien mogelijk om met behulp van de stylus en het touchscreen aan de hand van album covers te browsen. De W950i biedt alle voordelen van een gecombineerde telefoon en muziekspeler. Multitasking tussen luisteren naar muziek, sms-en, e-mailen en browsen op het internet is hiermee werkelijkheid geworden.

Muziek opslaan op de W950i gaat snel en eenvoudig en kan op een aantal verschillende manieren. De meegeleverde Disc2Phone software is een intuïtief pakket waarmee muziek kan worden verplaatst van de gebruiker's pc naar de telefoon. Dankzij UMTS kan de W950i ook direct en snel muziek naar de telefoon downloaden vanuit de download services van operators.

Entertainment
Naast de muziekmogelijkheden is de W950i een compleet mobiel entertainment centrum dat met grote snelheden en buitengewoon hoge kwaliteit geluid en beelden weergeeft. Gebruikers kunnen profiteren van een compleet assortiment aan mobiele multimedia applicaties, van web browsing, push e-mail en video streaming tot 3D gaming en store-and-share mediabestanden. 4GB is niet alleen voldoende om muziek op te slaan, maar biedt ook ruimte om fotomateriaal, video's of e-mailbestanden in de telefoon op te slaan.

Bluetooth(TM) Stereo Headset HBH-DS970
In combinatie met de W950i is vandaag eveneens de zeer stijlvolle en lichtgewicht Bluetooth(TM) Stereo Headset HBH-DS970 aangekondigd.

De kwaliteit van het geluid is fenomenaal mede dankzij de comfortabele, ergonomische en verwisselbare oordopjes. Aangezien de W950i Bluetooth streaming in stereo ondersteunt is een kristalhelder stereogeluid via deze draadloze headset mogelijk. Door de Bluetooth(TM) 2.0 verbinding kan de telefoon gewoon in je zak blijven zitten terwijl je telefoontjes afhandelt, muziek uitzoekt of het volume regelt. Ook kun je naar muziek luisteren van andere Bluetooth(TM) apparaten zoals computer of PDA, en tegelijkertijd in verbinding staan met je mobiele telefoon. Zo kun je altijd je telefoon horen, ook al luister je naar muziek via de headset.

De W950i is de derde Sony Ericsson telefoon die is gebaseerd op het nieuwe Symbian v9.1 en UIQ 3.0 platform, en die profiteert van een groeiende hoeveelheid applicaties die door third parties wordt ontwikkeld. Al deze applicaties kunnen worden gedownload via de Sony Ericsson Application Shop, een online catalogus die wordt gevuld met het aanbod van derden.

De Sony Ericsson W950i is een Dual Mode UMTS Walkman® telefoon die leverbaar is vanaf het derde kwartaal 2006. De verwachte verkoopprijs is nog niet bekend.

W950i - Overzicht features:

Muziek

* Walkman® speler

* Ondersteunt MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WAV en m4a
* 4 GB flash geheugen

* Opslag voor maximaal 4.000 songs (gedownload van operator netwerken in E-AAC+ bestandsformaat)
* Touchscreen met album art ondersteuning

* Polyfone ringtones, 40 stemmen

* Grafische equalizer en Mega Bass(TM)

* Disc2Phone muziekmanagement software

* Stereo hoofdtelefoon (meegeleverd)

* FM radio met RDS

* MusicDJ(TM)

* Speakerphone

* Streaming Audio/Video

* Bluetooth(TM) stereo streaming ondersteuning
* Java MIDP 2.0

* 2D en 3D gaming

* Muziekspeeltijd - 10 uur

Messaging

* Helder QVGA TFT 2.6'' beeldscherm

* 262K kleurendisplay

* Video playback , 30 frames per seconde

* SMS, MMS en e-mail

* Handschriftherkenning

* Touchscreen

* Word completion en autocorrectie

Connectivity

* Opera(TM) 8.0 internet browser

* RSS Feeds

* Bluetooth(TM) 1.2

* Infrarood port

* USB 2.0 mass storage, high speed (480 Mbps)
* USB kabel in de doos

* Modem

* WAP 2.0 XHTML/HTML

* Dual Mode UMTS 2100 - GSM/GPRS 900/1800/1900

Zakelijk

* Volledige HTML browser Opera(TM) 8

* Externe antenne connector

* USB charging

* PC synchronisatie

* Flight mode

* Afmeting: 106 x 54 x 15 mm

* Gewicht 112 gram

* Spreektijd: tot 2.5/7.5 uur (UMTS/GSM)

* Stand-by tijd tot 250/340 uur (UMTS/GSM)

HBH-DS970- Overzicht features:

Kit bevat:

Stereo Bluetooth(TM) Headset HBH-DS970

Standaard Charger CST-60

Gebruiksaanwijzing

Feiten:

Gewicht: 27 gram

Kleuren: zwart met grijs, zilver met oranje details

Spreektijd: tot 6 uur

Stand-by tijd: tot 300 uur

Muziek: tot 6 uur

Any product features, specifications or statements in this document that are not historical facts are forward-looking and involve risks and uncertainties. Actual product features, specifications or forward-looking statements are subject to change.

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatie-markt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in Londen en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika. Sony Ericsson sponsort en heeft haar naam verbonden aan de Women's Tennis Association en werkt samen met de Association om door het jaar heen de Sony Ericsson WTA tour in meer dan 80 steden te promoten.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl

NOOT VOOR DE REDACTIE (