3 e persbericht van maandag 13 februari 2006

Eindhoven, 13-02-2006

Eindhoven: Verkeersongeval

Een 26-jarige Eindhovense bromfietser heeft maandagmiddag tijdens een verkeersongeval op de kruising Mercuriuslaan en de Sterrenlaan een been op meerdere plaatsen gebroken. De bromfietser werd aangereden door een auto die komende vanaf de Mercuriuslaan links af sloeg. De bestuurder, een 30-jarige Eindhovenaar, verleende de bromfietser die op de kruising rechtdoor wilde, geen vrije doorgang. De bromfietser is naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

Maandagmiddag heeft de politie in een woning aan de Crabethstraat een hennepkwekerij met 210 planten ontmanteld. De 29-jarige bewoner had de kwekerij op zijn zolder ingericht. De hennepplanten zijn vernietigd en de benodigde materialen voor de kwekerij zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen opgepakt na mishandeling en bedreiging treinconductrice

De politie heeft maandagmiddag rond 17.15 uur in het station in Eindhoven een 19-jarige Eindhovenaar en een 18-jarige Geldroppenaar aangehouden. De twee werden door een conductrice in de trein tussen Geldrop en Eindhoven betrapt op zwart rijden. De conductrice werd geduwd en bedreigd. Een passagier kwam de conductrice te hulp. Ook hij werd bedreigd door de twee mannen. Op het politiebureau is tegen de twee proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto

Maandag tussen 8.00 en 17.00 uur is in de Raiffeisenstraat een gele Renault Twingo met het Belgische kenteken SSS592 gestolen.

Veldhoven: Schennispleger valt meisjes lastig

Maandagmiddag heeft een nog onbekende man drie meisjes (16 jaar oud) uit Veldhoven lastig gevallen door schennis te plegen. De man stond op de Heuvelstraat te masturberen. Het betreft een man van 30 tot 40 jaar oud. Hij had kort donkerblond haar. Hij had een fors postuur en een dikke buik. Hij droeg een blauwe trui en een spijkerbroek.

Oost West en Middelbeers: Motor gestolen

Uit een garage bij een woning aan de Heikant is tussen zondagmiddag en maandagmorgen een blauwe Yamaha CG, WR250F met het kenteken MF-JB-41 gestolen.

Mierlo: 113 bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 9.00 en 14.45 uur 113 bekeuringen uitgeschreven op de Geldropseweg in Mierlo. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.