Gemeente Beverwijk


19-01-2006 Grote inspraakavond plannen Stationsplein

BEVERWIJK - Het college van burgemeester en wethouders hebben op 19 januari 2006 de stedenbouwkundige invulling voor het Stationsplein vrijgegeven voor de inspraak. Het college nodigt alle Beverwijkers en Wijk aan Zeeërs uit om mee te praten en te denken over de ontwikkelingen op het Stationsplein. Hiertoe wordt op maandag 13 februari 2006 een inspraakavond georganiseerd in de grote zaal van het Kennemer Theater. Deze avond begint om 19.30 uur.

Onder de naam "Beverwijk Vitale Stad" gaat er in Beverwijk de komende jaren veel gebeuren. Voor één van de belangrijkste plannen die onder deze noemer vallen, het Stationsplein en het hertenkamp, is nu een stedenbouwkundige invulling gemaakt.
Op deze historische locatie in Beverwijk komen allerlei zorgvoorzieningen, maar ook het Stadhuis, de school van Heliomare, een hotel en woningen. De plannen voor het stationsgebied moeten Beverwijk een entree geven die recht doet aan de voormalige historische grandeur van deze plek op de voormalige oever van de Wijkermeer.

Op woensdag 14 december 2005 is al officieel gestart met de ontwikkelingen op het Stationsplein. Op deze dag sloeg gedeputeerde Hooijmaaijers van de provincie Noord-Holland de eerste paal voor de passerelle. Nu is het de tijd voor de Beverwijkers en Wijk aan Zeeërs om mee te denken over deze plannen.

Tijdens de inspraakavond presenteert de bekende architect-stedenbouwkundige Ashok Bhalotra de twee modellen die zijn ontwikkeld voor de stedenbouwkundige uitwerking, het zogenaamde "Hof" en "Boog" model. Verder wordt informatie gegeven over de invulling van Stationsplein, de infrastructuur, de openbare ruimte en parkeren.
Ook de maquette die van het gebied is gemaakt staat op deze avond in het Kennemer Theater. Deze maquette geeft een goede impressie van hoe het Stationsplein er in de toekomst uit gaat zien. De maquette en een DVD van het Stationsplein kunnen vanaf volgende week in de publiekshal van het Stadskantoor worden bekeken.

Het plan ligt van donderdag 19 januari 2006 tot en met woensdag 1 maart 2006 ter inzage op het Stadskantoor van de gemeente Beverwijk (balie Publiekszaken), de centrale bibliotheek Beverwijk (Kerkstraat 144 te Beverwijk) en de bibliotheek vestiging Wijk aan Zee (Dorpsduinen 6 te Wijk aan Zee). Het plan is ook te downloaden van de website van de gemeente Beverwijk. Tot 2 maart 2006 kunnen belanghebbenden mondeling en schriftelijk zienswijzen inbrengen.