Protestantse Kerk in Nederland


Voorbereiding Assemblee Wereldraad van Kerken

(5-12-2005)
Assemblee(1).bmp Van 14-23 februari 2006 vindt in Porto Alegre (Brazilië) de negende assemblee van de Wereldraad van Kerken plaats. De assemblee heeft als thema 'God in Uw genade, vernieuw deze wereld'.

De Nederlandse Raad van Kerken presenteert in samenwerking met Oikos twee bijeenkomsten ter voorbereiding op de wereldassemblee.

De bijeenkomsten vinden tegelijkertijd plaats op vrijdag 27 januari 2006 in Meppel en Breda en wel van 15.00 - 19.00 uur.

Tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten wordt samen met leden van de Nederlandse delegatie vooruitgekeken naar de bijeenkomst in Porto Alegre. Wat kunnen we verwachten van de assemblee? Wat staat er op de agenda? Waarom is een bijeenkomst als deze zo belangrijk voor de kerken? Ook wordt gereflecteerd op de bede 'God in Uw genade, vernieuw deze wereld'. Daarnaast is er ruimte voor gesprek en wordt er gezongen en gebeden. De samenkomst wordt besloten met een gezamenlijke maaltijd.

Sprekers op de bijeenkomst in Meppel zijn o.a.

* dr. Albert van den Heuvel (oud-secretaris-generaal van de Hervormde Kerk)

* René Paas (voorzitter van het CNV)

* mw. ds. Ilona Fritz (voorzitter van de Evangelisch-Lutherse synode en lid van het moderamen van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland)

* dr. Roelf Haan (econoom, voorzitter van Solidaridad).

Sprekers op de bijeenkomst in Breda zijn o.a.

* Bisschop Muskens

* dr. Anton Houtepen (emeritus-hoogleraar oecumenica)
* mw. ds. Wies Houweling (predikant protestantse gemeente Amsterdam en lid van het Centraal Comité van de Wereldraad van Kerken).

Aanmelden: e-mail info@stichtingoikos.nl of Oikos, Postbus 19170, 3501 DD Utrecht, tel. (030) 236 15 00. Graag met vermelding van naam, adres, e-mail en keuze voor Meppel of Breda.