Geef bijen voor Valentijn

Stichting heifer

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag. Via stichting Heifer kun je je (geheime) liefde verrassen met iets heel bijzonders: Honingbijen. De bijen helpen een arm gezin in Ghana uit de armoede. En je lief krijgt een 'Bee my Honey' Valentijnskaart. Zo laat je hem of haar zien wat een geweldige vangst jij bent. Want wie kan iemand weerstaan die de nood van anderen voorop stelt?

De bijen betekenen een wereld van verschil voor een arm gezin in Ghana. Het gezin verdient een inkomen door de verkoop van honing en bijenwasproducten. Bovendien bestuiven bijen agrarische gewassen, waardoor de oogst veel meer opbrengt.

Een bijenkast, inclusief imkergereedschap en training kost 35 euro. Ieder imkergezin geeft een bijenkast en training door aan een volgend gezin. Zo blijft je Valentijnscadeau zich nog lang herhalen.

Over stichting Heifer
Heifer heeft internationaal ruim zestig jaar ervaring met kleinschalige veeteeltprojecten. Meer dan veertien miljoen gezinnen werden geholpen met dieren en training. Heifer Nederland is actief in Afrika en Oost-Europa en bestaat sinds 1999.

Stichting Heifer schenkt alleen de beste kwaliteit dieren, omdat deze meer melk of meer eieren geven dan een lokaal ras. Bovendien geeft Stichting Heifer trainingen aan de gezinnen die een dier krijgen. Ze leren alles over dierenverzorging, dierengezondheid, milieu, erosiebestrijding en hoe ze compost kunnen maken.

Heifer Nederland geeft voor het vijfde jaar de catalogus uit met cadeaus voor iedere gelegenheid. Via de website www.doneereendier.nl kun je een gratis dierencatalogus aanvragen. Daarin staan levende cadeausuggesties, zoals geiten maar ook kippen en honingbijen.

Je kunt het dier als symbolisch Valentijnscadeau geven of bijvoorbeeld voor een verjaardag. Het dier gaat naar een arm gezin in Afrika of Oost Europa. Voor je geliefde of vriend is er een speciale cadeaukaart. Daarin wordt de precies uitgelegd waarom het dier dat je hebt gegeven zo belangrijk is voor een arm gezin.


-EINDE PERSBERICHT-