Titel: Kit Kat Klub is geopend

KIT KAT KLUB IS GEOPEND
Eerste try-out musical Cabaret in Carré

De Kit Kat Klub opent vanaf morgen haar deuren. De afgelopen weken is Koninklijk Theater Carré grondig verbouwd en geheel omgetoverd in de legendarische Berlijnse nachtclub de Kit Kat Klub, waar het verhaal van de musical zich afspeelt.
Cabaret, met in de hoofdrollen Pia Douwes, Ara Halici, Anne-Wil Blankers en Chris Tates, beleeft morgen haar eerste try-out. Op 14 februari is de galapremière.

Vanaf 1998 behaalde deze vernieuwde versie van Cabaret grote triomfen in New York en was zes jaar lang met meer dan 2300 voorstellingen onafgebroken te zien op Broadway. Regisseur Sam Mendes (onder andere regisseur van de met een Oscar bekroonde film American Beauty) en choreograaf/co-regisseur Rob Marshall (de regisseur van de film Chicago) zijn verantwoordelijk voor deze met meer dan elf onderscheidingen bekroonde versie van Cabaret.

Het verhaal van Cabaret speelt zich af in het Duitsland van de jaren dertig, wanneer de nazi's hard op weg zijn het Derde Rijk te stichten. In de Berlijnse nachtclub de Kit Kat Klub doen de zangeres Sally Bowles (Pia Douwes) en de gladde ceremoniemeester (Ara Halici) van de club hun best om de bezoekers met extravagant vermaak hun ongemakkelijke en trieste leven te doen vergeten. De Duitse Fräulein Schneider (Anne-Wil Blankers) is pensionhoudster en vindt in de joodse Herr Schultz (Wim van Rooij) de liefde van haar leven. Ook de Amerikaanse schrijver Clifford Bradshaw (Chris Tates) en Sally Bowles worden verliefd in deze onmogelijke tijd.