Gemeente Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn neemt eerste informatiepanelen recreatief fietsnetwerk Veluwe in gebruik

Contouren nieuw recreatief fietsnetwerk Veluwe zichtbaar

Op dinsdag 14 februari onthullen wethouder Gutteling van Gemeente Apeldoorn, wethouder Hogenboom van Gemeente Brummen en wethouder Oude Luttikhuis van Gemeente Voorst het allereerste fietsknooppunt van het fietsroutenetwerk Veluwe. Voor de hele Veluwe, de IJsselvallei en een deel van de Gelderse Vallei zijn de mooiste recreatieve fietsroutes op de kaart gezet en aan elkaar gekoppeld. Waar deze routes elkaar kruisen is er sprake van een fietsknooppunt. Deze fietsknooppunten zijn voorzien van een nummer en een groot informatiepaneel met plattegrond in het veld. De routes tussen de knooppunten zijn bewegwijzerd, zodat de fietser haar route van knooppunt naar knooppunt plannen. De kortste route tussen de knooppunten bedraagt 12 tot 20 km.

Uitgangspunt voor het opstellen van het fietsroutenetwerk is het gebruik maken van reeds bestaande fietsroutes. Daarnaast spelen enkele randvoorwaarden zoals verkeersveiligheid, rustige fietspaden en de afwisseling van dorpen, cultuurhistorie, natuur en landschap een belangrijke rol bij het samenstellen van de routes. Ook is een lijst met allerlei interessante bezienswaardigheden samengesteld. Hierbij moet onder andere worden gedacht aan monumentale panden, musea, molens, monumenten en natuurgebieden.

Alle knooppunten worden de komende maanden door de ANWB voorzien van toeristische informatiepanelen. Het eerste knooppunt waar de nieuwe bewegwijzering en een toeristisch informatiepaneel geplaatst worden, ligt iets ten zuiden van Klarenbeek. Dit knooppunt verbindt de fietsroutenetwerken van de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Brummen met elkaar. De komende maanden wordt dit nieuwe bewegwijzeringsysteem verder uitgerold over de Veluwe. Vanaf Pinksteren zal de gehele Veluwe bedekt zijn met het nieuwe fietsroutenetwerk.

In het fietsroutenetwerk is door de Europese, provinciale en lokale overheden 1,7 miljoen euro geïnvesteerd. Het fietsroutenetwerk Veluwe bestrijkt 19 Veluwse Gemeenten, bestaat uit ruim duizend kilometer bewegwijzerde fietspaden en telt meer dan driehonderd knooppunten.

Voor het laatst bijgewerkt op: 6-feb-2006 04:12