Provincie Zeeland


Start Publicatiefonds Zeeland

De provincie Zeeland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland geven het startschot voor het Publicatiefonds Zeeland op dinsdag 14 februari 2006, in de Drvkkery (Markt 51) te Middelburg, van 16.00-17.00 uur. De gedeputeerde voor Cultuur, Harry van Waveren, en vice-voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, Kees Kostense, houden beiden een toespraak.

Het Publicatiefonds is een fonds dat uitgaven op het gebied van Zeeuwse cultuur- en natuurhistorie wil stimuleren. Het gaat dan om uitgaven, die gericht zijn op een breed publiek en bij voorkeur worden uitgegeven via Zeeuwse uitgevers.
In de provinciale Cultuurnota 2005-2008 Cultuur Continu is aangegeven, dat bij de oprichting van een dergelijk fonds gekeken zou worden of samenwerking met andere cultuurfondsen (cofinanciering) de mogelijkheden voor deze uitgaven zou kunnen verruimen. Om het provinciale initiatief vorm te geven is er in de afgelopen periode overlegd met Zeeuwse uitgeverijen/boekhandels en met het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Resultaat van deze overleggen is, dat het Publicatiefonds Zeeland door het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland zal worden beheerd en dat een aantal Zeeuwse uitgeverijen/boekhandels hun medewerking aan de uitgaven heeft toegezegd.
Naast de bijdrage van de provincie Zeeland aan het fonds van jaarlijks 20.000 ondersteunt het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland jaarlijks, ook naar inhoud, soortgelijke publicaties voor een gemiddeld bedrag van 10.000.

7 februari 2006, Brigitte van Klinken, (0118) 63 13 51, persberichtnummer 15/06