Ingezonden persbericht


Flinke korting op castratie kat tijdens Valentijnsactie

Utrecht, 7 februari 2006

Katteneigenaren kunnen een flinke korting krijgen op het castreren en chippen van hun huisdier tijdens de Valentijnsactie van Dierenbescherming Utrecht en omstreken. De tegemoetkoming kan oplopen tot 50 procent van de behandelkosten. Met de jaarlijkse actie, die ditmaal financieel wordt ondersteund door de gemeente Utrecht, hoopt de Dierenbescherming het overschot aan zwerf- en asielkatten terug te dringen. De campagne loopt van 14 februari tot eind mei, zolang het budget strekt.

Het voordeel voor de katteneigenaar is tweeledig: ten eerste kan hij bij Dierenbescherming Utrecht een tegemoetkoming krijgen voor de behandeling, variërend van E25,- tot E50,- (afhankelijk van het geslacht van de kat en het al dan niet beschikken over een U-pas). Ten tweede zijn er tien dierenartspraktijken in de gemeente die tijdens de actie een korting geven van rond de 10 procent op neutraliseren en chippen.

Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, gelden enkele voorwaarden. De eigenaar moet in de gemeente Utrecht wonen (de stad Utrecht, Vleuten-De Meern, Leidsche Rijn of Terwijde), zijn kat tegelijkertijd laten castreren en chippen (tenzij dit al eerder gebeurd is) en lid zijn of worden van de Dierenbescherming. Mensen die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Dierenbescherming Utrecht, tel. 030 - 246 88 66. Ze krijgen dan meer informatie toegestuurd.

De Dierenbescherming vindt het belangrijk dat katten geneutraliseerd worden, omdat Nederland al jaren kampt met een kattenoverschot. Hierdoor komen veel dieren in het asiel of op straat terecht. Van de ruim 45.000 zwerf- en afstandskatten die jaarlijks in de asielen belanden, kan ongeveer 90% herplaatst worden. Jonge poesjes vinden redelijk makkelijk een nieuwe eigenaar, maar het gevolg is dat oudere soortgenoten in hun plaats in het asiel achterblijven. Dit gaat jaarlijks dus om ongeveer 4,5 duizend dieren. Geboortebeperking kan veel van dit kattenleed voorkomen. Hetzelfde geldt voor het chippen, waarbij de kat wordt voorzien van een identificatiechip, die het een stuk makkelijker maakt om een weggelopen kat en zijn baasje te herenigen.

(einde bericht)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jessie Hinten, tel. 030 - 246 88 66

-----------------------
Afdeling Utrecht en omstreken
Bezoekadres: Californiëdreef 19
3565 BJ UTRECHT
Postadres: Postbus 9420
3506 GK UTRECHT
tel. 030 246 88 66
fax. 030 246 78 82
Postbank 140580
KvK Utrecht 40477858
www.dierenbescherming-utrecht.nl
info@dierenbescherming-utrecht.nl

-----------------------

---- --