Gemeente Amsterdam

Valentijnsdag in Amsterdams Historisch Museum

8 februari 2006
---
Persbericht Verras je geliefde op Valentijnsdag (14 februari) met een bezoek aan een zoete tentoonstelling! In het Amsterdams Historisch Museum is nog tot en met 19 februari aanstaande "Suiker" te bewonderen, over de ontstaansgeschiedenis van deze zoete verleider. Iedereen die op Valentijnsdag (14 februari) een kaartje koopt voor het Amsterdams Historisch Museum én aan één van de volgende voorwaarden voldoet, mag die dag gratis een affiche van de tentoonstelling meenemen: als je ´suiker´ heet, als je verliefd bent, als je een suikerhart of ander snoepgoed bij je hebt, als je zoet bent, etc etc; de enige regels zijn: alleen geldig op 14 februari, maximaal één affiche per persoon, geldig zolang de voorraad strekt.....

Suiker in het Amsterdams Historisch Museum

Iedereen geniet van suiker: suiker in de koffie, in de thee. Suiker in snoep Suiker en gebak. Ontdek waar suiker vandaan komt en hoe het gemaakt werd. Bewonder prachtig serviesgoed en zilverwerk waar suiker op werd gepresenteerd. Op een prachtig gedekte tafel pronkt een tafelstuk met suikerfiguren van goden en godinnen die diverse deugden verbeelden. In een nagebouwde etalage kan likkebaardend gekeken worden naar wat er in de 19e eeuw aan lekkernijen te krijgen was en in een schap uit een supermarkt wordt een veelheid aan producten getoond waarvan suiker een belangrijk onderdeel is. Dat daar snoep bij zit is logisch, dat daar bijvoorbeeld ook een blik erwten bij staat zal voor velen een verrassing zijn.

Ook zijn er allerlei oude verpakkingen van suiker en andere zoetwaren zoals stroop en voor verzamelaars van suikerzakjes zijn oude exemplaren te zien. De tentoonstelling Suiker is nog tot en met 19 februari aanstaande te zien in het Amsterdams Historisch Museum.