Gemeente Zoetermeer

Inspraakavond speelplekken Oosterheem

Op dinsdag 14 februari aanstaande, houdt de gemeente een inloopavond voor de nieuw aan te leggen spelaanleidingsplekken in de in de wijk Oosterheem.
Tijdens deze inloopavond worden bewoners geïnformeerd en kunnen zij meedenken over de voorgestelde locaties die dan worden gepresenteerd.

De gemeente heeft het voornemen om in Hekelingenstraat en in de Heenvlietstraat spelaanleidingsplekjes aan te leggen. In de Nieuwlandstraat is het de bedoeling om een centrale speelplek aan te leggen in
de skate-8-baan.
Op de voorstellen die 14 februari getoond worden, kunnen de inwoners reageren.
Het definitieve speelplan zal in maart de inspraakprocedure doorlopen. Omdat de kinderen de gebruikers zijn, worden zij naar verwachting in juni voor een middagbijeenkomst uitgenodigd. Zij krijgen dan de kans een keuze te maken, uit een aantal inrichtingsvoorstellen. Deze voorstellen vallen binnen het budget en de regelgeving voor speelplekken. De avond wordt gehouden in Het Oostpunt aan de Hodenpijlstraat van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Deze inloopavond is een van de vele inloopavonden Spelen, die gepland staan voor 2006.
De plannen maken onderdeel uit van het Beleidskader Spelen 2005-2015, dat in de commissie Openbare Ruimte van 17 januari 2006 is vastgesteld. Deze informatie staat ook op
www.zoetermeer.nl/beleidskaderspelen.

Met dit beleid wil de gemeente een betere verdeling realiseren van de speelplekken in de stad.
Dit betekent dat er in sommige delen van de stad speelplekken bij komen, en er op andere plekken speelplekken verdwijnen of worden omgevormd.