FNV Bouw

CAO mortel: loon en werktijden

Naast een loonsverhoging van 2 procent stellen FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV in de CAO-onderhandelingen voor de mortel- en morteltransportondernemingen opnieuw de werktijden ter discussie. Vorig jaar werd over twee 'meeruren' per week een heldere afspraak gemaakt om leegloop te voorkomen en werkgelegenheid te behouden. De bonden stellen vast dat niet alle bedrijven op de juiste manier roosteren; ook blijkt niet overal te zijn doorgekomen dat inleenkrachten verboden zijn zolang vaste werknemers nog meeruren hebben staan. Verder willen de bonden werknemers beter beschermen tegen uitlaatgassen. De CAO-onderhandelingen starten op 14 februari; de CAO (voor 2200 werknemers) loopt af op 31 maart 2006.

Tijdens de CAO-onderhandelingen vorig jaar is lang over de werktijden gepraat. Werkgeversorganisatie VOBN wilde meer flexibiliteit om 'op de wensen van de klanten te kunnen inspelen'. FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV voelden weinig voor het loslaten van de vaste werktijden, omdat werknemers ruimte nodig hebben voor hun privé leven: "Het kan niet zo zijn dat de chauffeurs naar willekeur worden opgeroepen, elke dag op een andere tijd", aldus CAO-onderhandelaar Louw Elzinga van FNV Bouw. FNV en CNV waren wel tot een zekere versoepeling bereid in ruil voor behoud van werk. Zo is de afspraak gemaakt dat per week twee 'meeruren' mogelijk zijn, die niet als overwerk gelden. Opgespaard over een periode van 3 maanden kan de werkgever deze uren in de daaropvolgende 3 maanden inzetten als hij last heeft van leegloop. Maar wel volgens een vooraf bekend gemaakt rooster. "Op die manier ademt het rooster mee met het seizoen", zegt CNV-onderhandelaar Maarten Post. Tegelijk werd afgesproken dat betoncentrales geen uitzendkrachten inzetten zolang er nog meeruren 'op de lat staan'. "In de loop van het jaar hebben we steeds meer klachten binnengekregen", aldus de beide CAO-onderhandelaars, die nu de regeling willen veranderen of aanscherpen. "Kennelijk gaat het niet om leegloop, maar eerder om het omzeilen van de overwerkvergoeding", aldus Louw Elzinga. "Ook na gesprekken en een stevige briefwisseling met de werkgevers afgelopen herfst zien we niet in alle bedrijven betere roosters."

FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV hebben nog enkele wensen bij de onderhandelingen. Zo willen zij zieke werknemers zoveel mogelijk aan het werk houden. Ook willen zij inspanningen voor oud-werknemers die na herkeuring arbeidsgeschikt worden verklaard. Nog een belangrijk punt is bescherming tegen uitlaatgassen, een onderwerp dat al langer speelt. Al in 2004 stelde FNV Bouw roetfilters voor. Sindsdien heeft een adviescommissie van werkgevers onderzoek gedaan. Gebleken is dat werknemers vaak last hebben van branderige ogen, een droge keel en hoest. Zowel organisatorisch als technisch moet daartegen iets worden gedaan, vinden FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV.

FNV Bouw
Postbus 520 - 3440 AM Woerden

Tel 0900 36 82 689 Fax 0348 423 610