D66

Debat met Boris van der Ham op Valentijnsdag
de riem voor bewoners. Gerda Verburg (CDA), Staf Depla (PvdA) en Boris van der Ham (D66) die respectievelijk de wijken Kanaleneiland, Overvecht en Hoograven hebben geadopteerd, zijn ook uitgenodigd. De bedoeling is om vooral de bewoners en sleutelfiguren van diverse organisatiesaan het woord te laten.
D66 houdt van Horeca

14-02-2006

D66 Amsterdam De Baarsjes wil meer variatie en diversiteit in de buurt. Een groter aanbod van kwalitatieve horeca in ons stadsdeel is een belangrijke onderdeel van die wens. In het kader van "D66 houdt van horeca" zal dinsdag 14 februari om 18.00 uur, de avond van valentijn, een valentijnstaart worden aangeboden door de nieuwe lijsttrekker Degi ter Haar aan de eigenaar van Eetcafé Confusion op de Postjesweg 7.

Degi ter Haar: "D66 ziet in Confusion hét voorbeeld van een restaurant zoals die er meer moeten komen in ons stadsdeel. Lekker eten, leuk aangekleed en niet eens duur. Geen wonder dat het daar elke avond vol zit. Je kan er nu vaak niet eens meer een tafel bemachtigen zonder te hebben gereserveerd."
U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de valentijnstaart bij Confusion. Versterken van het ondernemerschap in het algemeen "D66 houdt van horeca" is één van de slogans tijdens deze verkiezingscampagne. Maar ook wil D66 dat de diversiteit onder winkels moet toenemen, om de buurt weer aantrekkelijk te maken voor de eigen bewoners. Nu moeten bewoners voor mooie kleding of een kopje cappuccino nog te vaak uitwijken naar een ander stadsdeel. Hierdoor lopen de lokale ondernemers inkomsten mis en komt er uiteindelijk nog minder aanbod. Degi ter Haar, zelf ondernemer: "D66 wil de vicieuze cirkel doorbreken en de winkelstraten nieuw leven inblazen. Zij zijn immers vanouds de levensaders van ons stadsdeel." De belangrijkste punten uit het programma van D66 De Baarsjes met betrekking tot horeca zijn:
- verbreden van het aanbod van kwalitatieve horeca
- ruimere openingstijden
- verruimen van de terras vergunningen
- meer kwalitatieve horeca en terrassen op het Mercatorplein
- mogelijkheid tot een winterterras
Meer weten?
Voor meer informatie kunt u terecht bij de lijsttrekker: Degi ter Haar, degi@planet.nl
---
Medy van der Laan over de betekenis van cultuur in Tilburg 15-02-2006
Op woensdag 15 februari a.s. brengt staatssecretaris Medy van der Laan een bezoek aan Ruimte X in Tilburg, waar zij verschillende vertegenwoordigers zal spreken over de betekenis van cultuur voor de ontwikkeling van Tilburg, met het oog op onderwijs, de ondernemers en de gemeenschap.
Het complete programma en informatie over de locatie en het tijdstip is binnenkort beschikbaar.