GroenLinks

Femke Halsema brengt Valentijnspost aan vluchtelingen

10 februari 2006

Femke Halsema zal dinsdag 14 februari a.s., op Valentijnsdag, aan enkele tientallen vluchtelingen een Valentijnskaart brengen.

De afgelopen weken hebben enkele tienduizenden Nederlanders een Valentijnskaart geschreven. Femke Halsema zal deze kaarten aanbieden aan bewoners van het AZC in Apeldoorn. Hiermee laat zij zien dat er ondanks het verharde klimaat jegens vluchtelingen - veel mensen zijn die hen een warm hart toedragen. Met de bijeenkomst in Apeldoorn eindigt een GroenLinks-kaartenactie die sinds enkele weken loopt in tientallen gemeentes. Dinsdagochtend zal Femke Halsema in Delft, tijdens een Valentijns meet-and-greet met Delftse studenten, de laatste kaarten verzamelen.

Op maandag 13 februari zijn Femke Halsema en Ineke van Gent op campagne in Zwolle. Hier staat de jeugd centraal. Ze ontmoeten leerlingen van De Wendakker, één van de zes brede scholen die de afgelopen vier jaar in Zwolle zijn geopend. Aansluitend gaan zij met de kinderen naar wijkboerderij Stadshagen, waar activiteiten voor de brede school georganiseerd worden. Tenslotte brengen zij een bezoek aan de vrouwenopvang in Zwolle, waar ze een ontmoeting hebben met tienermoeders.

Programma:

Maandag 13 februari:
13.00-14.00 uur: Kringgesprek op brede school 'De Wendakker', Vuurtorenstraat 2, Zwolle (Wijk Stadshagen). 14.00-15.00 uur: Bezoek aan wijkboerderij Stadshagen (naast De Wendakker) 15.15-16.30 uur: Bezoek Vrouwenopvang Overijssel, Volterbeek 2, Zwolle

dinsdag 14 februari:
11.00 -13.00 uur Valentijnsactie in Delft, Mekelweg, tegenover de TU-aula, langs het fietspad 15.30 uur Aanbieding Valentijnskaarten aan vluchtelingen, Podium Gigant, Nieuwstraat 377 te Apeldoon