Gemeente Enschede

Samenwerkende partners geven startsein voor de Scholingsboulevard Enschede

vrijdag 10-02-2006

Ondertekenen realisatieovereenkomst

Samenwerkende partners geven startsein voor de Scholingsboulevard Enschede

Dinsdag 14 februari aanstaande ondertekenen de samenwerkende partners de overeenkomst waarmee de realisatie van de Scholingsboulevard officieel wordt bekrachtigd. De ondertekenaars zijn Romain Rijk (Stichting Carmelcollege), Roel van Asselt (Het Stedelijk Lyceum), Karel van Rosmalen (ROC van Twente), Henk Mulders (Coöperatie Scholingsboulevard) en wethouder Eric Helder (gemeente Enschede). Vlak voor de kerstdagen stelde de Enschedese gemeenteraad al het krediet van 40 miljoen euro beschikbaar voor de nieuwbouw van de Scholingsboulevard.

De ondertekening van de realisatieovereenkomst en de oprichting van de Coöperatie Scholingsboulevard waren de laatste formele hordes die nog moesten worden genomen ter realisatie van de voor Nederland unieke Scholingsboulevard.

De eerste vmbo-leerlingen (sector Techniek) van het Bonhoeffer College en Het Stedelijk Lyceum nemen eind 2007 hun intrek in de inspirerende nieuwbouw van de Scholingsboulevard aan de Kuipersdijk. Eind 2009 is de Scholingsboulevard, met vestigingen aan de Kuipersdijk en de Wethouder Beversstraat, helemaal klaar.

De voorbereidingen voor de Scholingsboulevard begonnen al in 1999 met als doel "te voorzien in een compleet en kwaliteitsvol vmbo-onderwijsaanbod voor Enschede en de regio" en "een opzet van aanbod waarin zo weinig mogelijk energie, talent en geld verloren gaan". Dankzij de samenwerking van de vo-scholen in de Scholingsboulevard kunnen vmbo'ers in Enschede kiezen uit een breed aanbod aan opleidingen in een fantastische, inspirerende en vertrouwde omgeving. Het betreft opleidingen op het gebied van Techniek, Economie, Zorg & Welzijn, Consumptief & Horeca & Toerisme, Grafimedia en Sport & Dienstverlening & Veiligheid.

De uiteindelijke doelen van de Scholingsboulevard zijn het verminderen van het voortijdig schoolverlaten en alle leerlingen in het bezit van een startkwalificatie af te leveren op de arbeidsmarkt, zodat ze snel aan de slag kunnen en niet werkloos worden. Om de aansluiting op de arbeidsmarkt goed te laten verlopen, zal intensief worden samengewerkt met het bedrijfsleven.

In de zomer van dit jaar wordt begonnen met de sloop van het Noordelijke gedeelte van het Bonhoeffer College aan de Kuipersdijk om plaats te maken voor nieuwbouw. Gelijktijdig wordt door de scholen en de projectorganisatie gewerkt aan de doorontwikkeling van het onderwijs en de inrichting van de nieuwbouw.

Gedetailleerde informatie over het project Scholingsboulevard is te vinden op www.scholingsboulevard.nl


---