Gemeente Rotterdam

PERSBERICHT

Rotterdam, 13 februari 2006

Arjan erkel biedt eerste single aan burgemeester opstelten aan

Arjan Erkel biedt op dinsdag 14 februari om 16.45 uur in kamer van de Burgemeester op het Stadhuis van Rotterdam, Coolsingel 40, de eerste single van zijn nieuw Rotterdams lied aan burgemeester Opstelten aan. Het lied, getiteld "Rotterdam voor iedereen", is bedoeld om de saamhorigheid in de stad te verbeteren. Arjan Erkel is momenteel bezig om zoveel mogelijk nationaliteiten in Rotterdam te vinden die met hem op vrijdag 3 maart a.s. het lied willen zingen.

Arjan Erkel: "Identiteit is belangrijk. We hoeven niet allemaal hetzelfde te zijn, maar we moeten ons wel ergens mee kunnen binden. Verbinden met onze stad, met ons Rotterdam. Met het lied 'Rotterdam voor iedereen!' wil ik laten zien dat we saamhorig kunnen zijn. Dat we duidelijk zeggen: "doe mee, zet je in". Muziek is daarbij het bindmiddel. Ik ben blij dat de burgemeester, als symbool voor Rotterdam, de eerste singel in ontvangst wil nemen. Hij is iemand die in de praktijk laat zien dat iedere Rotterdamer telt!"

De single wordt toegezonden naar allerlei organisaties in Rotterdam. Het lied en de bijbehorende videoclip is vanaf 14 februari 09.00 uur via de website www.arjanerkel.nl en www.rotterdamvooriedereen.nl gratis te downloaden.

Arjan Erkel staat op nr. 6 van de CDA-kandidatenlijst. Op vrijdag 3 maart zal hij samen met Leonard Geluk en Ruud Lubbers op de Verenigde Nationaliteiten van Rotterdam hun visie op integratie en saamhorigheid geven.
---