Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 14 februari

* POLITIEHOND GEWOND NA AANHOUDING VERWARDE MAN

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een diensthond van de politie Rotterdam-Rijnmond is maandagmiddag gewond geraakt tijdens de aanhouding van een 34-jarige bewoner van de Prinses Irenestraat. Rond half vier verleende de politie hulp aan een man die onwel zou zijn. De man bleek verward en stelde geen prijs op hulp van de politie en GGD. Hij gooide vervolgens een gasfles naar de hulpverleners en uitte diverse bedreigingen. Tevens zwaaide hij met een mes. Op het moment dat de verdachte probeerde brand te stichten werd de diensthond ingezet. Tijdens deze aanhouding raakte diensthond Biko gewond door het mes. De hond moest gehecht worden bij een dierenarts. De 34-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Uitgave maandag 13 februari

* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR SCHIETPARTIJ SCHIEDAMSESINGEL

ROTTERDAM - De Regionale Recherche Dienst (RRD) van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft in samenwerking met de Portugese autoriteiten wederom twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de drievoudige moord c.q. doodslag in cafe 'Inn & Out' aan de Schiedamsesingel. Op 24 december werd al een verdachte aangehouden voor dit misdrijf dat op 19 november 2005 plaatsvond. Deze verdachte wordt deze week uitgeleverd aan Nederland. De twee Rotterdammers van 29 en 31 jaar oud zijn zondagmiddag in Lissabon aangehouden en zullen naar verwachting binnenkort worden uitgeleverd.
(De Persofficier van Justitie)


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN IN ZAAK SCHONEBERGERWEG AAN

(zie ook persberichten 2, 4 en 30 januari)
RPTTERDAM - Het rechercheteam dat het misdrijf onderzoekt waarbij een 42-jarige Rotterdammer om het leven kwam, heeft twee verdachten aangehouden. Maandagochtend 2 januari werd het levenloze lichaam van het slachtoffer in zijn woning aan de Schonebergerweg aangetroffen. De man was door een misdrijf om het leven gekomen en vertoonde uiterlijke kenmerken van geweld. De recherche stelde een uitgebreid onderzoek in dat afgelopen vrijdag leidde tot de aanhouding van een 28-jarige man uit Vlaardingen en een 25-jarige man uit Maassluis. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld. (Persofficier van Justitie)