Politie Gelderland-Zuid

Zestal bekent vernielingen oud en nieuw

Buren, 14-02-2006 o Politieteam Buren sluit deze week het uitgebreide onderzoek naar brandstichtingen, graffiti, bekladdingen en het vernielen van autos in Buren, af. Deze feiten vonden plaats rond de jaarwisseling. Zes aangehouden verdachten hebben vorige week deze strafbare feiten bekend.

In de dagen rond oud en nieuw zijn op verschillende plaatsen gemeentelijke objecten met verf beklad. Negen inwoners hebben aangifte gedaan van vernieling van hun auto. Daarnaast is geprobeerd brand te stichten in een verenigingsgebouw. Hierbij ontstond een schadepost van ongeveer 10 duizend euro. In die tijd is ook een ruit ingegooid van een molen.

Voldoende bewijs
Sinds de delicten gepleegd zijn, is de politie bezig geweest de identiteit van de verdachten te achterhalen. Daarvoor zijn meerdere getuigen gehoord om het signalement van de dadergroep zodanig zeker te krijgen, dat de verdachten konden worden aangehouden. Vorige week vond het Openbaar Ministerie dat er voldoende bewijzen waren en is toestemming gegeven voor de aanhoudingen. De verdachten, drie mannen en drie vrouwen variëren in leeftijd van 15 tot 36 jaar en zijn afkomstig uit Geldermalsen, Culemborg, Erichem en Buren. Tijdens de verhoren bekenden de verdachten alle feiten. Het proces-verbaal wordt op dit moment opgemaakt, voor verzending naar Justitie. (01)