LTO Noord

Bestuurdersnieuws nummer 1, februari 2006

Resultaten LTO Noord

LTO Noord heeft zich in 2005 weer volop ingezet voor de belangen van boeren en tuinders. Dit heeft geleid tot veel resultaten op landelijk, provinciaal, regionaal en lokaal niveau. Klik hier voor het volledige resultatenoverzicht. 25 februari a.s. ontvangen alle leden via Nieuwe Oogst 13 resultatenkaarten met daarop in het kort de resultaten per provincie en per sector. Zo heeft ieder lid de resultaten van zijn of haar sector altijd op zak. Meer informatie: afdeling Communicatie, T 0570 â 66 28 36.

Kiezen voor Landbouw

In de beleidsraad van 6 februari is de reactie vanuit LTO Nederland op de Kabinetsvisie âKiezen voor Landbouwâ besproken. Deze visie zet het belang van het agrocomplex voor de Nederlandse economie op de kaart. LTO wil het initiatief nemen voor aanpak en uitwerking van in de visie geschetste opgaven voor de landbouw en heeft benoemd welke speerpunten voor LTO van belang zijn. Ondernemerschap en innovatie en kennis zijn hierbij leidende begrippen. Vanuit de werkorganisatie wordt invulling gegeven aan een programma-aanpak. Hierbij is inbreng vanuit de organen onontbeerlijk. De beleidsraad benadrukte daarom dat vakgroepen en provincies de algemene lijn in concrete initiatieven en projecten zullen moeten omzetten.

De Vaste Kamercommissies voor VROM en LNV houden een rondetafelconferentie over het onderwerp op 22 februari en de nota wordt op 13 maart a.s. in de Tweede Kamer behandeld. LTO zal daar inbreng leveren, zoveel mogelijk in afstemming met de agribusiness. Ook in regulier overleg met de minister op 7 februari was de nota een van de geagendeerde onderwerpen.

LTO Noord âperspectief voor agrarische ondernemersâ Missie en doelen 2006-2008 vastgesteld

De beleidsraad van LTO Noord heeft zich eind december 2005 gebogen over missie en doelen van LTO Noord voor de periode 2006-2008. De resultaten van die dag zijn vastgelegd in een document, dat is besproken en vastgesteld in de beleidsraad van 6 februari jongstleden. De focus ligt op markt, ruimte en ondernemerschap. Het document wordt gevat in een brochure en vervolgens verspreid naar de verschillende organen. Zij worden uitgenodigd aan de slag te gaan met de invulling van de doelstellingen en te toetsen in welke mate de huidige plannen en aanpak hierop al zijn gebaseerd of gebaseerd moeten worden.

Contributie LTO Noord

Half maart wordt de contributienota naar onze leden gestuurd. Bij deze informeren wij u over het bijbehorende communicatietraject.
* Planning
Verzending nota en toelichting in de tweede week van maart. Eerst naar de 'inwonende' leden en vervolgens gefaseerd de overige nota's. Dit om de werkdruk bij de ledenadministratie en het informatiecentrum te spreiden en (o.m.) daardoor leden goed te woord te kunnen staan.

* Communicatie via internet
Eind februari komt er een rekenprogramma op internet. Ten behoeve van het informatiecentrum en de verenigingsadviseurs wordt er een lijst opgesteld met meest gestelde vragen (en antwoorden). Deze lijst wordt op de site geplaatst zodra de nota's de deur uit gaan. Deze lijst wordt tussentijds bijgesteld op basis van de binnengekomen vragen en antwoorden.

De verzending van de contributienota is ook een moment waarop sommige leden merken dat de gegevens die bij de administratie bekend zijn niet kloppen. Vragen hierover willen we ondervangen door leden zelf via de website de gewijzigde gegevens te laten invullen ledenadministratie@ltonoord.nl

De informatie op internet komt in de ledenlaag. Over de verzending van de nota, het rekenprogramma, de vragen en antwoorden op internet en de juiste 'ingang' voor leden met vragen worden leden via internet geïnformeerd.

* Communicatie via Nieuwe Oogst
In Nieuwe Oogst verschijnt in de weken 5, 7, 9 en 11 een interview met een LTO Noord lid over de voordelen van het lidmaatschap. Over de verzending van de nota, het rekenprogramma, de vragen en antwoorden op internet en de juiste 'ingang' voor leden met vragen worden leden ook via de organisatiepagina van Nieuwe Oogst geïnformeerd. Half maart wordt de contributiefolder met de contributienota verzonden naar alle LTO Noord leden.

Meer informatie: afdeling Communicatie, T 0570 â 66 28 36.

Nieuwsvoorziening bestuurders LTO Noord
LTO Noord onderscheidt drie soorten communicatiemiddelen:
- Communicatiemiddelen die namens LTO Noord worden gecommuniceerd: bestuurdersnieuws, brochures, flyers, LTO Noord nieuws,
Nieuwe Oogst, pagina Organisatie NO, presentaties, website.

- Communicatiemiddelen die dienen als PR-instrument (en niet zozeer om een boodschap te communiceren): zakagenda, informatiegids.
- Communicatiemiddelen die namens onderdelen of afdelingen van de vereniging LTO Noord worden gecommuniceerd: brochures, flyers, nieuwsbrieven, notities, correspondentie.
* Doelgroep
De doelgroep bestuurders is opgedeeld in de volgende groepen
- Ledenraad

- Algemeen Bestuur

- Sectorbestuurders (voorzitters en portefeuillehouders)
- Provinciale bestuurders (voorzitters en portefeuillehouders)

- Afdelingsbestuurders (voorzitters, secretarissen en portefeuillehouders).

* Overzichten
De communicatiemiddelen die bestuurders ter beschikking staan zijn: bestuurdersnieuws, mediapublicaties, Nieuwe Oogst, nieuwsbrieven, website, folders/flyers, brochures, presentaties, zakagenda, informatiegids.

A: Overzicht communicatiemiddelen en verschijning specifiek bedoeld voor bestuurders

Doelgroepen
/middelen

bestuurdersnieuws

Mediapublicaties

Nieuwe Oogst

Pagina organisatie NO

Nieuwsbrieven

Website, tzt(!) bestuurderslaag

Ledenraad

X

X

X

X

X

Algemeen Bestuur

X

X

X

X

X

Sector

bestuurders

X

X

X

X

X

X

Provinciaal bestuurders

X

X

X

X

X

X

Afdelings

bestuurders

X

X

X

X

X

verschijning

maandelijks

wekelijks

wekelijks

Ca. 4 keer per jaar

dagelijks

Communicatiemiddelen als zakagenda, informatiegidsen, brochures, flyers, presentaties/inleidingen zijn voor bestuurders ter informatie bedoeld.

* Ontwikkelingen
Op dit moment worden de mogelijkheden van een afgeschermde bestuurderslaag op internet onderzocht. Daarnaast ontvangen alle bestuurders maandelijks LTO Noord Bestuurdersnieuws via e-mail. Bovendien zal binnenkort gebruik worden gemaakt van de nieuwsbrievenservice (ook voor Bestuurdersnieuws) via internet. Dit houdt in dat alle nieuwsbrieven alleen nog digitaal worden verspreid.
Meer informatie: afdeling Communicatie, T 0570 â 66 28 36.

Aanmeldingen nieuwsbrieven
Binnenkort kunt u zich via de website van LTO Noord aanmelden voor diverse nieuwsbrieven o.m. LTO Noord Bestuurdersnieuws, nieuwsbrief water en bodem, persberichten etcâ¦

Ledenadministratie naar Deventer
Vanaf heden is de ledenadministratie voor LTO Noord gecentraliseerd in Deventer. Gelieve alle mutaties per e-mail door te geven aan de ledenadministratie in Deventer via:
ledenadministratie@ltonoord.nl

LTO Noord Lourdesreis 2006
Ook dit jaar kunnen er weer twaalf leden uit West Nederland deelnemen aan een Lourdesreis met een financiële bijdrage uit het Identiteitsfonds. Elk jaar blijkt dat de reis naar Lourdes een onvergetelijke indruk maakt op de deelnemers. Zij zijn ook steeds zeer erkentelijk voor de gelegenheid die hun land-en tuinbouworganisatie hen heeft geboden. Kent u een zieke of gehandicapte waarvan u denkt dat hij of zij deelname aan een dergelijke reis zal waarderen? Dan kunt u deze doorgeven aan uw afdelingsvoorzitter- of secretaris. Zij hebben de nodige documentatie in huis en zijn op de hoogte van de regeling.
Meer informatie: Corry Hoogeveen-Zandbergen, contactpersoon Lourdes reizen / lid commissie Identiteit, Geerweg 79, 2461 TT Ter Aar, T 0172
- 53 84 50, E c.hoogeveen@zonnet.nl

LTO Commerce
Sinds 1 januari 2006 zijn alle activiteiten van LTO Commerce op het gebied van mobiele telefonie overgedragen aan Mobile NewCo B.V. handelend onder de naam 'LTO Commerce Mobiele Diensten'. Mobile NewCo is een zusterorganisatie van Galaxy Business Networks uit Almere en sinds 1997 Business partner van KPN en specialist op het gebied van mobiele diensten.
Voor de klant verandert er praktisch niets. Het voordelige Business Select abonnement en het 06-nummer blijft behouden. De serviceverlening vanuit LTO Commerce Mobiele Diensten blijft gelijk doordat dezelfde medewerkers dit vanuit Deventer blijven doen. Alle klanten zijn middels een brief geïnformeerd over deze overdracht.

LTO Noord Projecten Wintercircus
LTO Noord Projecten gaat deze winter op reis en staat in februari 2006 met het spreekwoordelijke wintercircus in de negen provincies van het werkgebied van LTO Noord. Het projectbureau strijkt neer bij ondernemers in het landelijk gebied en maakt daarbij gebruik van een aantal elementen uit het ââechteââ circus.

* Wie verwelkomen we graag?
Ondernemers en ondernemingen in het landelijk gebied, agrarisch of niet-agrarisch.
Op elke locatie wordt rond het middaguur begonnen met een lunch. Daarna zijn er twee workshops:

1) Wat zijn de trends en ontwikkelingen in het landelijk gebied.
2) Een kijkje achter de schermen van het werk van LTO Noord Projecten.

* Het reisschema ziet er als volgt uit:
7 februari â Overijssel, Notter
9 februari â Flevoland, Rutten
14 februari â Zuid-Holland, Zoeterwoude
16 februari â Noord-Holland, Zuid-Scharwoude 20 februari â Friesland,Terwispel
21 februari â Groningen, Finsterwolde
22 februari â Utrecht, Kamerik
23 februari â Drenthe, Marwijksood (bij Rolde) 28 februari â Gelderland, Wilp-Achterhoek

* Aanmelden
U kunt zich op twee manier aanmelden;

- via de website www.projectencircus.nl of
- door een fax te sturen naar F 0512- 305 200 (met vermelding van uw naam en adres en de datum waarop u het âcircusâ wilt bezoeken).

De toegang is gratis. Meld u nu aan voor het circus, want vol is vol.
Meer informatie: LTO Noord Projecten, T 0570 â 66 28 10, I www.projectencircus.nl

LTO (Noord) Persberichten

* Werkgevers en vakbonden eens over nieuwe CAO Open Teelten ( 9 februari 2006)

* LTO Nederland dringt aan op vrij werknemersverkeer in Europese Unie (8 februari 2006)

* LTO en LNV gaan Europese richtlijn Water gezamenlijk onder de loep nemen (8 februari 2006)

* LTO en TrusQ praten verder om veiligheid diervoer te waarborgen (8 februari 2006)

* âNu doorpakken met productie biobrandstoffenâ (7 februari 2006)

* Zorgverzekering en bankrekening buitenlandse werknemers voor leden LTO (3 februari 2006)

* Kandidaten bestuur LTO-Glaskracht Westland (3 februari 2006)

* LTO steunt dioxine-maatregelen VWA (30 januari 2006)
* Snellere herverkaveling met âRuilen op maatâ(27 januari 2006)

* âKaderrichtlijn Water molensteen om nek van boeren en tuinders (6 januari 2006)

Bestuurdersnieuws nummer 2 verschijnt op donderdag 16 maart.

Maandag 13 februari 2006