Politie Hollands Midden

Datum: 14 februari 2006


---
Lisse/ Hillegom/ Voorhout Controles op diverse plaatsen Een team van agenten heeft op maandag 13 februari, tussen 07.00 en 15.00 uur, op diverse plaatsen gecontroleerd op het gedrag van verkeersdeelnemers. In Hillegom werd er gecontroleerd op de Sixlaan, de Hoofdstraat en de Meerlaan. In Lisse op de Laan van Rijckevorsel, de Heereweg en de Sportlaan en in Voorhout op de Herenstraat en de Leidsevaart. In totaal schreven de agenten 62 bekeuringen uit. Alle bestuurders die een bekeuring ontvingen werden staande gehouden en kregen een uitleg over het waarom zij bekeurd werden. De bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere het niet voeren van de juiste verlichting (14x), het rijden door roodlicht (3x), ondeugdelijke remmen (1x), het niet dragen van een gordel (31x), onjuiste reminrichting aanhangwagen (3x), rijden over een verdrijvingsvlak (1x) en het handsheld bellen (2x). De politie zet de controles voort en hoopt hiermee het gedrag in het verkeer op een positieve manier te beïnvloeden zodat voorkomen worden.

Leiden Verkeersongeval De politie heeft op maandag 13 februari, omstreeks 15.25 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Veluwemeerlaan met de Heivlinder. Een 30-jarige bestuurder van een bestelbus wilde vanaf de Veluwemeerlaan de Heivlinder inslaan, maar zag hierbij een 24-jarige bromfietser uit Leiden over het hoofd. De bromfietser, die zonder helm reed, kwam ten val en is voor controle overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis.

Leiden Betrapt na rijden zonder rijbewijs

De politie heeft maandagavond 13 februari een 20-jarige man uit Leiden aangehouden nadat hij was betrapt op het rijden met een auto terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Agenten zagen de man rijden over de Willem de Zwijgerlaan en hielden hem staande voor een controle omdat de auto geen dimlicht voerde, wel was één stadslicht aan. Uit de controle bleek dat de Leidenaar geen rijbewijs heeft en dat hij de auto van zijn broer zonder toestemming had meegenomen. Ook kon de Leidenaar zich niet legitimeren.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na winkeldiefstallen

De politie heeft maandagmiddag 13 februari een 14-jarige Alphense en een 17-jarige Ter Aarse aangehouden op verdenking van diefstal uit twee winkels in Alphen aan den Rijn. De meisjes werden in een warenhuis aan de Van Boetzelaerstraat betrapt door een medewerkster. De medewerkster was de meisjes achterna gegaan toen zij naar een paskamer liepen. Op het moment dat een van de meisjes een navelpiercing uit de verpakking haalde betrapte de medewerkster hen. De politie werd hierop ingeseind en heeft de meisjes aangehouden. In de auto probeerde de Ter Aarse enkele sieraden in de bank te verstoppen. De goederen bleken afkomstig te zijn uit een ander warenhuis.

Bodegraven Aanhouding na winkeldiefstallen

De politie heeft maandagmiddag 13 februari twee vrouwen van 18 en 20 jaar uit Bodegraven aangehouden op verdenking van diefstal uit drie winkels in hun woonplaats. De vrouwen werden betrapt in een kledingzaak aan de Van Tolstraat. Een medewerker heeft de vrouwen buiten aangesproken ze weigerden echter mee te werken en gingen er vandoor. De vrouwen werden korte tijd later door de ingeseinde politie aangehouden. Naast kledingstukken die afkomstig waren uit een kledingzaak trof de politie ook kleding aan van een warenhuis en artikelen uit een drogisterij. Tegen de vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schoonhoven Verkeersongeval Op maandag 13 februari, omstreeks 14.30 uur, heeft er op de Buiten de Veerpont een ongeluk plaatsgevonden waarbij een personenauto en een bestelbus betrokken waren. De bestuurder van de bestelbus, een 23-jarige man uit Schiedam, reed over de Buiten de Veerpont, komende uit de richting van de pont. Op een gegeven moment raakte hij door onbekende redenen met zijn rechter voorwiel in de berm. Hij corrigeerde waarna hij op de weghelft van tegemoetkomend verkeer terecht kwam. Daar reed juist een 25-jarige automobilist uit Schoonhoven. Een frontale aanrijding was het gevolg. De passagier van de personenauto, een 23-jarige vrouw uit Schoonhoven, is met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De twee bestuurders werden ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel.

Stolwijk Verdachte van diefstal uit vrachtauto aangehouden

De politie heeft dinsdag 14 februari in de vroege ochtend een 53-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van diefstal uit een vrachtauto. Agenten zagen de man omstreeks 02.00 uur lopen over de Industrieweg en vonden dat, gezien het tijdstip, verdacht. De man gaf te kennen dat hij de bus gemist had, maar ook dat hij in het verleden had ingebroken in vrachtauto's. Hierop hebben de agenten direct de tas gecontroleerd van de man en troffen daarin stukken gereedschap en een autoradio aan. Ook werd in de kleding van de man nog enkele gereedschappen aangetroffen. De agenten hebben op de Nijverheidsweg een aantal vrachtauto's gecontroleerd op eventuele diefstal. Daar was inderdaad in een aantal vrachtauto's ingebroken. Bij één van de vrachtauto's was de autoradio weggenomen. De politie heeft de Rotterdammer aangehouden en doet verder onderzoek naar de diefstallen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --