Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 10 FEBRUARI 2006

VOORNEMEN OP KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan mevrouw G.A. Kooi-Aalders, Kaapfeugel 14 te Hippolytushoef voor het kappen van 1 berk in de voortuin.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 25 februari a.s. indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG te Hippolytushoef.

SPREEKUUR ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK WERK EN SOCIAAL RAADSLIEDENWERK

De spreekuren van het Algemeen Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk in Hippolytushoef worden met ingang van 2 januari gehouden in Parkzicht, Parkzicht 3, kamer 48 te Hippolytushoef. De telefoonnummers blijven als volgt: AMW 0227-592589 of 0224- 217044, Sociaal Raadslieden 0224-296542.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 2 februari 2006:
- het oprichten van een bedrijfswoning op het perceel Koningsweg 89 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 6 februari 2006:
- het plaatsen van een balkon op het perceel Voorstraat 5-7 (reguliere bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van een woning op het perceel De Haukes 74 (reguliere bouwvergunning);
- het oprichten van een aanbouw op het perceel Burg. L.C. Kolffsingel 20 (lichte bouw van het veranderd uitvoeren van twee aanbouwen op het perceel Westerlanderweg 60 (reguliere bouwvergunning).

B. Ontvangen aanvraag sloopvergunning ontvangen 6 februari 2006:
- het slopen van het dak van de woning en aanbouwen op het perceel De Haukes 74.

C. Verleende bouwvergunning verzonden 10 februari 2006:
- het oprichten van een bedrijfswoning op het perceel hoek Gemeenelandsweg/Noordburenweg (reguliere bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van een aanbouw en oprichten van een erker op het perceel Kon. Wilhelminalaan 45 (lichte bouwvergunning);
- het legaliseren van het veranderen van de gevel op het perceel Burg. L.C. Kolffsingel 15 (lichte bouwvergunning);


- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Meidoornstraat 22 (lichte bouwvergunning).

De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder C genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 3 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken liggen met ingang van 13 februari 2006 gedurende 4 weken een aantal bouwplannen ter inzage, welke strijdig zijn met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft de volgende bouwplannen:
- het oprichten van een bijgebouw op het perceel Noordewiendveugelke 1;
- het oprichten van een bijgebouw op het perceel Noordewiendveugelke 3;
- het oprichten van een bijgebouw op het perceel Noordewiendveugelke 5.

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

Hippolytushoef, 10 februari 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester