Dienstenbond CNV

Sociaal Plan ANWB ondertekend
14-02-2006

Op 8 februari heeft de CNV Dienstenbond een gesprek gehad met de ANWB over het Sociaal Plan. Het artikel over het stallingadres is geschrapt. Het Plan kan nu ondertekend worden.

De verplichting om in het kader van de reorganisatie een ander stallingadres te accepteren was het grootste struikelblok om tot een definitief sociaal plan te komen. Uiteindelijk heeft de werkgever dit punt geschrapt. Daarnaast waren en nog wat kleine punten waar wij afspraken over hebben gemaakt. Zo dient de hoofddirecteur te besluiten conform het advies van de werkzekerheidcommissie en verder is het begrip disfunctioneren niet meer in het sociaal plan terug te vinden (dit is een heel ander, individueel traject, dat niets met reorganiseren te maken heeft). Binnenkort zullen wij de tekst op deze site plaatsen.

Gang van zaken
Op 19 januari jl. (dus nog voor alle commotie in de kranten) heeft de CNV Dienstenbond een brief gestuurd naar de werkgever waarin wij onze zorg uitspreken over het ongenoegen dat bij veel collegas leeft omtrent de gang van zaken. Op 26 januari heeft op ons verzoek een open, constructief gesprek plaatsgevonden met de directie van de ANWB. Wij hebben in dit gesprek aangegeven dat wij begrijpen dat processen zorgvuldig worden voorbereid en dat wij ook weten dat boventalligheid pas ontstaat als de OC of OR een advies heeft uitbracht, maar dat, 4 maanden na de aankondiging van de reorganisatie er toch snel duidelijkheid dient te komen. Alleen met volstrekte duidelijkheid over de plannen kan een eind gemaakt worden aan de enorme geruchtenstroom.

De directie heeft ons toegezegd dat de communicatie zal worden verbeterd en dat op zon kort mogelijke termijn duidelijkheid zal worden geboden. Wij kunnen op dit moment niet meer doen dan het overbrengen van deze boodschap en even afwachten tot de adviesaanvragen er liggen en beoordeeld kunnen worden op nut en noodzaak. Op vrijdag 17 februari a.s. komen de CNV kaderleden bij elkaar om de stand van zaken te bespreken. Indien u de kaderleden zaken wilt mededelen laat het ze weten! (Joop Schindeler, Leen den Dulk, Kees de Korte, Cees Brouwer, Marcel Spruyt, Joke in t Ven, Paul van Ooijen, Cees Stange).

36-urige werkweek
Binnenkort zullen wij met de werkgever verder praten onder welke voorwaarden een 36- urige werkweek arbeidsplaatsen kan redden. Hierbij moeten allerlei dingen worden onderzocht: wat levert het op (want per medewerker houdt je nog allerlei overheadkosten die niet afnemen bij minder aantal uren werken), Hoewel de laatste tijd veel nieuwe leden zich hebben aangemeld is nog altijd de meerderheid van de ANWB-ers geen lid van een bond. Wij sturen u deze info in tweevoud zodat uw collega die niet lid is ziet wat wij voor hem of haar doen. Op de achterkant van deze info staat het nog eens op een rij, wellicht een goed moment om iemand lid te maken! Voor vragen of opmerkingen over deze info kunt u contact opnemen met uw bestuurder Bernard Jan de Groot 010-2651111 of email B.deGroot@cnvdibo.nl