BedrijfsautoRAI

Penske Logistics met MAN in zee

(2/14/2006)
Als onderdeel van een package deal met MAN Nederland heeft Penske Logistics Europe 20 TGA lowdeck trekkers in gebruik genomen. Binnen vier maanden volgen nog 40 MANâs.
Penske Logistics, gevestigd in de Verenigde Staten, is één van âs werelds grootste ondernemingen op het gebied van transport en logistiek. Penske Logistics Europe, met tegen de 800 werknemers en een eigen vloot van circa 300 trekkende eenheden, maakt deel uit van deze groep. De trekkers die het bedrijf heeft aangekocht, zijn van het type TGA 18.390 LLS-U met LX-cabine. Tot de standaarduitrusting van de rondom luchtgeveerde voertuigen horen airconditioning, een standkachel en een geautomatiseerde TipMatic versnellingsbak. De trucks hebben een verstelbare koppelschotel en zijn daardoor geschikt voor standaard opleggers envolumetransporten. Penske Logistics zet de TGAâs in bij trailertransporten naar Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Europees contract
MAN Nederland verwierf de order naar aanleiding van een tender, waarbij het merk met de laagste kilometerkostprijs uit de bus kwam. Van welk type de andere trucks zullen zijn, staat nog niet vast aangezien de definitieve keuze bepaald wordt aan de hand van klantenspecificaties. De autoâs worden afgeleverd door het dealerbedrijf dat zich het dichtst bij één van de drie Nederlandse hoofdvestigingen van Penske Logistics bevindt. In dit geval was dat MAN dealer Thieu van Dorst Bedrijfswagens BV in Roosendaal.

Voor onderhoud en reparatie hebben MAN en Penske Logistics een nationaal contract afgesloten. Zo kan het management op elk gewenst moment een compleet historisch onderhoudsoverzicht opvragen.

Over Penske Logistics
Penske Logistics is een volle dochter van Penske Truck Leasing, een gezamenlijke onderneming van Penske Corporation en General Electric. Penske Logistics verzorgt wereldwijd supply chain management en logistieke dienstverlening voor toonaangevende industriële ondernemingen en leveranciers van consumptiegoederen. Het bedrijf onderscheidt zich door hoogwaardige warehouseontwerpen, logistieke planning en de praktische uitvoering van op- en overslag, distributie en internationaal vervoer.

Meer informatie over Penske Logistics is te vinden op www.penskelogistics.com.