Barco


Barco zal meer dan 500 werkposten voor luchtverkeersleiders upgraden in Frankrijk
Kortrijk, 14 februari 2006 De Franse dienstverlener voor luchtnavigatie DSNA (Direction des Services de la Navigation Aérienne) liet zijn keuze vallen op de visualisatieonderdelen van Barco's Air Traffic Management. Het raamakkoord is goed voor meer dan 7 miljoen euro en past in het MAGE-programma (Machine Graphique et Ecran), dat voorziet in de upgrade van de operationele displays van meer dan 500 werkposten voor luchtverkeersleiders in de 5 Franse Area Control Centres.

DSNA koos voor Barco omdat het een uitstekend technisch voorstel indiende en perfect inspeelde op de noden van DSNA. Barco zal de technische afdeling DTI (Direction de la Technique et de l'Innovation) van DSNA voorzien van een complete visualisatieoplossing. Het contract omvat de levering van display servers uit Barcos VISONA reeks, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste grafische kaarten. De VISONA display servers zullen de 30-inch hoofdschermen van Barco sturen, gecombineerd met 17-inch hulpschermen en Barcos 20-inch display panels. De installatie bevat bovenop opname- en terugspeelsoftware ook system health en monitoring software en configuratiesoftware van Barco. Naast de levering van de operationele visualisatieonderdelen zal Barco instaan voor het volledige programmabeheer van het MAGE-project en zal het bedrijf 7 jaar lang volledige ondersteuning en onderhoud bieden.

Barco bezorgde DSNA in het verleden reeds betrouwbare visualisatieonderdelen voor luchtverkeersleiding. In 2005 leverde Barco zijn geavanceerde ISONA displaystations voor de toekomstige controlekamers voor binnenkomende vluchten in de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. In 2002 haalde Barco een contract binnen voor de levering van grafische werkstations die zouden worden geïntegreerd in controlecentra over heel Frankrijk.

DSNA verleent operationele en technische diensten op het vlak van luchtverkeersleiding, communicatie, navigatie en toezicht op hulpmiddelen, en produceert en verdeelt luchtvaartinformatie. In 2004 behandelde DSNA meer dan 2.500.000 vluchten.

Het raamakkoord voor MAGE en de eerste bestellingen voor de upgrade van de Athis-Mons en Brest Area Control Centres werden begin januari 2006 toegekend. De eerste leveringen van Barco's visualisatieonderdelen aan DSNA zijn gepland voor het tweede kwartaal van 2006.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, levert visualisatie- en display-oplossingen voor professionele markten. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootschermvisualisatie, visualisatiesystemen voor levenskritische toepassingen en systemen voor visuele inspectie. Barco is wereldwijd actief en heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco is genoteerd op Euronext Brussel en maakt deel uit van de Next 150-index (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB).

© Copyright 2006 Barco Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

Contacts

JP Tanghe
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com

Related Products
Tellar
Visona
Isona (IDS-471)