1e persbericht van dinsdag 14 februari 2006

Eindhoven, 14-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Doorrijder opgepakt

De politie heeft maandag rond 23.20 uur een 28-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Tongelre aangehouden. De man had kort daarvoor op de Zeelsterstraat tegen een andere auto aangereden en was daarna doorgereden, er waren geen gewonden. Getuigen hadden het kenteken genoteerd waarop de man kon worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Auto-inbreker opgepakt

Dinsdag rond 3.00 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een auto op de Nieuwe Fellenoord. Getuigen hadden een goed signalement gegeven van de vermoedelijke dader. Op de Kruisstraat zagen agenten een man lopen die voldeed aan dit signalement.

De man, een 36-jarige Eindhovenaar, is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Verdachte brandstichting aangehouden

Dinsdagmorgen om 9.45 uur is in een woning in Woensel een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in een sportcentrum aan de Vijfkamplaan. Daar brak in de nacht van 27 op 28 oktober van het vorige jaar brand uit. De brand veroorzaakte flinke schade. De verdachte, die na onderzoek is aangehouden, is ingesloten.

Helmond: Aanhouding na vernieling auto

Dinsdag rond middernacht kreeg de politie de melding dat personen een auto aan het vernielen waren op De Wiel. Op aanwijzingen van een getuige kon een 33-jarige Helmonder aangehouden worden. De man had zijn fiets tegen een auto gegooid. De auto raakte hierdoor beschadigd. De man is ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles

* De politie heeft maandag tussen 16.00 en 18.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Houtse Parallelweg. Er zijn 780 voertuigen gecontroleerd, 37 bestuurder reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. De toegestane snelheid is 50 km/u.
* Ook op de Aarle Rixtelseweg is gecontroleerd op snelheid. Tussen 20.00 en 21.30 uur zijn 319 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 50 harder dan de maximale snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid was 105 km/u.

Bakel: Camper weggehaald

Vanaf het terrein van een bedrijf aan de Bolle Akker is dinsdag rond 2.15 uur een camper gestolen. Er werd een poort opengebroken om op het terrein te komen. Het betreft een beige Fiat 290 Camper met een bagagekoffer op het dak en aan de rechterzijde een zonneluifel. Het kenteken van de wagen is 03-BG-DS.

Bergeijk: Inbraak in winkel

Tussen maandag 19.30 uur en dinsdag 3.50 uur is ingebroken in een winkel aan de Elsenhof. De dader is binnengekomen door een raam te vernielen. Uit de winkel is een onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Best: Inbraak in school

Dinsdag rond 6.30 uur is ingebroken in een school aan de Willem de Zwijgerstraat. Een raam werd geforceerd. Uit de school werden vijf beeldschermen en een PC weggenomen.

Elsendorp: Vrouw gewond bij aanrijding

Een 57-jarige vrouw uit Elsendorp is maandag rond 20.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Elsendorpseweg. De vrouw was daar samen met haar man aan het wandelen toen zij van achteren door een 16-jarige bromfietser uit Elsendorp werd aangereden. De bromfietser reed aan de linkerkant van de weg. De vrouw is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Woninginbraak

Maandag tussen 17.55 en 19.30 uur is ingebroken in een woning aan de Aragorn. Aan de achterzijde van het huis werd een ruit vernield. Uit de woning zijn sieraden weggenomen.

Maarheeze: Snelheidscontrole

Op de Moonslaan is maandag tussen 16.30 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden.

De politie controleerde 85 voertuigen waarvan er 15 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u. De toegestane snelheid op deze weg is 50 km/u.

Someren: Inbraak in woning

In een woning aan de Nachtegaallaan is maandag tussen 7.15 en 22.45 uur ingebroken. Een raam werd opengebroken. Uit de woning zijn een zaklamp en een wekker weggehaald.

Waalre: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Een 37-jarige man uit Waalre moest dinsdag rond 2.45 uur zijn rijbewijs inleveren. De man werd door de politie op de Voorbeeklaan betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1.30 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.