Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (14/02)

BERGEN OP ZOOM, 14 februari 2006

Politie bekeurt bij snelheidscontrole
ROOSENDAAL/ OUD GASTEL: De politie hield op maandag 13 februari een snelheidscontrole op de Antwerpseweg in Roosendaal en de Provinciale weg A58 in Oud Gastel. Tussen 09.10 uur en 11.40 uur stond de radarcontrole op de Antwerpseweg. Er passeerden 950 voertuigen. Hiervan waren er 54 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid is 95 km/u.
Op de A58 passeerden tussen 12.35 uur en 15.10 uur 1090 bestuurders. Hier zijn 17 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedreg 106 km/u.

Politie houdt man aan voor huisvredebreuk
ROOSENDAAL: Een 29-jarige inwoner van Roosendaal is dinsdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man was even daarvoor de woning van een ex-vriendin aan de Angelusberg binnengedrongen en had daar een aantal vernielingen aangericht. De man heeft hierop een pinpas meegenomen en is weer weggegaan. Iets later meldde de man zich bij het politiebureau Roosendaal Bovendonk en kon de man worden aangehouden voor huisvredebreuk, diefstal en vernieling.

Diefstal bestelbus
SINT WILLEBRORD: Op maandagmiddag is tussen 15.30 uur en 16.00 uur een bestelauto gestolen vanaf de Marijkestraat. De eigenaar van de auto had zijn tas met autosleutels en portemonnee in een onafgesloten bouwkeet laten staan. s Middags ontdekte hij dat zijn bestelauto er niet meer stond. Uit zijn tas zijn de portemonnee en de sleutels weggenomen. Het gaat om een witte Opel Combo bestelbus met kenteken 07-BR-GH. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man gewond bij éénzijdig ongeval
BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op maandagmiddag 13 februari om 17.30 uur melding van een verkeersongeval aan de Antwerpsestraatweg. Een 50-jarige man uit Bergen op Zoom reed op zijn snorfiets over het fietspad. Door onbekende oorzaak mistte hij een bocht, reed tegen de stoeprand en viel. Hij is met schaafwonden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling mocht hij weer naar huis.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak
BERGEN OP ZOOM: Op maandagavond 13 februari is er ingebroken in een winkel aan de van Konijnenburgweg. Vermoedelijk hebben de daders zich laten insluiten. Na sluitingstijd hebben de daders diverse vernielingen aangericht in het pand tijdens hun zoektocht naar kostbaarheden. Ze zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Politie onderzoekt woninginbraken
BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op maandagavond om 22.00 uur melding van een inbraak aan de Kastanjelaan. Onbekenden vernielden aan de achterzijde van de woning een ruit en konden zo de deur openen. Er is nog niet bekend wat er ontvreemd is. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

BERGEN OP ZOOM: Op maandag 13 februari is er tussen 16.15 uur en 23.10 uur ingebroken in een woning aan de Florastraat. De daders forceerden aan de achterzijde van het pand een raam. Tot zover bekend is er niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst